Marmaraereğlisi’nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. yıl dönümü dolayısıyla anlamlı bir tören düzenlendi. Marmaraereğlisi Şehitliği’nde gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından protokol üyeleri tarafından anıta çelenk sunuldu.
Törenin devamında Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Mustafa Onur Bozkurter ve ilçe protokolü, şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfiller bıraktı. Karanfil bırakılmadan önce Müftülük personeli tarafından şehitler için dua edildi.
Şehitlikteki programın ardından anma etkinlikleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde devam etti. Günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmaların ardından Çanakkale Zaferi’ni anlatan video gösterimi gerçekleştirildi. Program, öğrencilerin sahnelediği piyes ve düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.
Anma etkinliklerine Marmaraereğlisi Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Garnizon Komutanı Reşit Acu, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Mustafa Onur Bozkurter, Cumhuriyet Savcısı Oğulcan Çoban, Jandarma Komutanı Mustafa Uluçay, Emniyet Müdürü, M. Hakan Cebar, Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Serhan Öztürk ve İlçe Müftüsü Ahmet Büyükgül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gülyüz Yaman, ilçe protokolü, gaziler ve öğrenciler katıldı.
“Çanakkale ruhu bugün de yolumuzu aydınlatıyor”
Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Mustafa Onur Bozkurter, yaptığı konuşmada Çanakkale Zaferi’nin yalnızca askeri bir başarı olmadığını vurgulayarak, bu zaferin milletin birlik, beraberlik ve vatan sevgisinin en güçlü göstergesi olduğunu ifade etti. Başkan Bozkurter, Çanakkale’de verilen mücadelenin, bağımsızlık uğruna tek yürek olan bir milletin destanı olduğunu belirtti. Mehmetçiklerin gösterdiği cesaret ve inancın, milletin bağımsızlık iradesinin en güçlü simgesi olduğunu dile getiren Bozkurter, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kazanılan bu zaferin “Çanakkale Geçilmez” sözünü tarihe kazıdığını söyledi.
Başkan Bozkurter, bugün düşen en önemli görevin bu büyük mirası gelecek nesillere aktarmak olduğunu belirterek, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitleri ve gazileri rahmet, minnet ve saygıyla andığını ifade etti.