Merhaba, bugün 16 Ekim 2024 Çarşamba
Marmaraereğlisi Belediyesi´nden Dünya Kız Çocukları Günü’ne Özel Seminer

Marmaraereğlisi Belediyesi, Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında düzenlediği özel seminer ile çocukların sağlıklı gelişimi ve özgüven kazanımını desteklemek amacıyla önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Uzm. Klinik Psikolog Nigar Çiçek’in katılımıyla gerçekleştirilen “Mutlu Çocuklar, Umutlu Yarınlar” semineri, özellikle kız çocuklarının kendi sınırlarını belirleme ve güvenli ilişkiler kurma konularına odaklandı.

Seminere Gençlik Merkezi öğrencileri ve ailelerinin yoğun katılımı dikkat çekti. Nigar Çiçek, çocukların bedenlerini tanımalarının ve kişisel sınırlarını fark etmelerinin önemini vurgularken, istemedikleri bir durumla karşılaştıklarında nasıl tepki vermeleri gerektiği hakkında detaylı bilgiler verdi. Ayrıca aileler de çocuklarının bu süreçte nasıl bilinçlendirilmesi gerektiği konusunda bilgilendirildi.

Uzm. Klinik Psikolog Nigar Çiçek, çocukların küçük yaşlardan itibaren kendilerini savunma becerilerini kazanmalarının, sağlıklı özgüven gelişimlerine önemli katkı sağladığını belirtti. Bu doğrultuda, çocukların kendi bedenleri ve sınırları konusunda bilinçlenmesinin uzun vadede daha güvenli ve sağlıklı bireyler yetişmesine olanak tanıyacağına dikkat çekti.

Marmaraereğlisi Belediyesi yetkilileri, bu tür etkinliklerle çocukların gelişimlerini desteklemeye devam edeceklerini ve geleceğe umutla bakan nesiller yetiştirmek için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Marmaraereğlisi Belediyesi´nden Dünya Kız Çocukları Günü’ne Özel Seminer