Merhaba, bugün 16 Ekim 2024 Çarşamba
Başkan Bozkurter Eğitime Verdiği Sözleri Yerine Getiriyor

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Mustafa Onur Bozkurter, seçim öncesi verdiği sözleri bir bir hayata geçirerek eğitime desteğini sürdürüyor. Sultanköy Mahallesi’nde yer alan Türkan Saylan Okul Öncesi Eğitim ve Etüt Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışa CHP Marmaraereğlisi İlçe Başkanı, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Tekirdağ İl Başkanlığı üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Bozkurter, törende yaptığı konuşmada, Marmaraereğlisi’ndeki tüm mahallelere eğitim yatırımı yapacaklarına dair söz verdiklerini hatırlatarak, bu hedef doğrultusunda attıkları adımlardan gurur duyduğunu belirtti. Bozkurter, açılışı yapılan merkez hakkında şunları söyledi:

"Söz vermiştik. Her mahallemizde çocuklarımıza ve gençlerimize yatırım yapacağız demiştik. Bugün bu yağmurlu günde burada toplanan kalabalığı görünce ne kadar doğru bir iş yaptığımızı görüyorum. Çocuklarımızı çağdaş, ilerici Atatürk Türkiye'sine hazırlamak için bu okul, son durak olacak. Velilerimiz pazara veya işe giderken çocuklarını güvenle bırakabilecekleri bir yer hazırladık. Bu merkeze emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler ediyorum."

Türkan Saylan’ın İsmi Marmaraereğlisi’nde Yaşayacak

Başkan Bozkurter, açılışta Prof. Dr. Türkan Saylan’ı anarken gözyaşlarını tutamadı. Saylan'ın Anadolu’daki yoksul çocuklara umut olduğunu hatırlatan Bozkurter, Saylan'ın isminin ilçede yaşayacak olmasından onur duyduğunu belirtti. Başkan Bozkurter, duygusal konuşmasının ardından Türkan Saylan’a ithafen Zülfü Livaneli’nin şiirini okudu:

"Doğu’da bir köy gördüm dağların arasında,
Öyle mahzun, çaresiz, kalakalmış.
Çıplak kavakları bile
Hüzünlü kalemler gibi
Kara saplanmış.
Köyün ortasında bir okul
Ve tezek sobasıyla ısınmaya çalışan çocuklar.
Bir bıcırık kız, yanında bir karamuk oğlan.
Buz gibi elleri
Ama gözleri ahu, gözleri ceylan.
Adın ne dedim kıza
Dedi: Benim adım Türkan.
Oğlan ekledi: Benimki de Saylan.
Dedim; Dayan yüreğim dayan.
Madem ki bu çocuklar Türkan
Madem ki bu çocuklar Saylan
Gelecek onlarındır, gerisi yalan.
Değişir bu düzen
Döner bu devran."

Başkan Bozkurter, Türkan Saylan’ın eğitim aşkıyla Anadolu’daki birçok çocuğa umut olduğunu ve bugün açılan bu etüt merkezinin de aynı ruhla çocuklara hizmet edeceğine olan inancını dile getirdi. Konuşmasını, "Bu yuvadan çıkan çocuklarımızın ileride mühendis, doktor olarak ülkemize hizmet edeceklerinden eminim," sözleriyle tamamladı.

Bu önemli eğitim merkezi, Marmaraereğlisi’nde geleceğin aydınlık bireylerini yetiştirme yolunda atılan adımların bir simgesi olarak hizmet vermeye devam edecek.

Başkan Bozkurter Eğitime Verdiği Sözleri Yerine Getiriyor