Merhaba, bugün 1 Eylül 2024 Pazar
Marmaraereğlisi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı 102. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı" "

Marmaraereğlisi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümünü büyük bir coşku ile kutladı. Kutlamalar, Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başladı. Ardından kaymakamlık makamında düzenlenen tebrikat töreninde, Marmaraereğlisi Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Garnizon Komutanı Topçu Binbaşı Mustafa Geyik, Cumhuriyet Savcısı Yusuf Şenel ve Marmaraereğlisi Belediye Başkanı M. Onur Bozkurter tebrikleri kabul etti.

Kutlamaların devamında Marmaraereğlisi sahilinde gerçekleştirilen Zafer Turu ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anıldı. Teknelerin gösterişli geçişi, vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.

Kutlamalar Fener alayı ile devam ederken, İlçe Jandarma Motorize Ekip Araçları, Sivil Toplum Kuruluşları, Muharip Gaziler Derneği Temsilcileri ve binlerce vatandaşın katıldığı zafer yürüyüşünde coşku dolu anlar yaşandı. Fener alayı, konser alanında sona ererken, bu coşku konserlerle sokağa taşındı.

Yeniçiftlik halk plajında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Marmaraereğlisi Belediyesi iş birliği ile gerçekleştirilen kutlamalar; Alacaband ve Çelik konserleriyle taçlandı. Alacaband’in enerjik sahne performansı halkı coştururken, ünlü sanatçı Çelik de sevilen şarkılarını seslendirdi. Hep bir ağızdan söylenen unutulmaz şarkılarıyla tüm halka müzik şöleni yaşattı.

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı M. Onur Bozkurter, etkinlikte yaptığı konuşmada, “40 km sahili olan cennet bir ilçemiz var. İstanbul’un yanı başında, genciyle yaşlısıyla Atatürkçüler var. Peki, bu kentte ne eksik demiştik, festival eksik demiştik. İşte bugün bir milat; seneye daha büyüğünü, ondan sonraki sene ise daha büyüğünü yapacağız” dedi.

Marmaraereğlisi'nde Cumhuriyet zaferi sokaklarda, meydanlarda yaşamaya devam ederken, Zafer Bayramının 102. Yılında yaşanan bu coşku, vatandaşlara unutulmaz anlar yaşattı.

Marmaraereğlisi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı 102. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı