Merhaba, bugün 1 Eylül 2024 Pazar
Marmaraereğlisi Batı Marmara Gümrük ve Dış Ticaret  Bölge Müdürlüğü Hizmet Binası Açılış Töreni Gerçekleşti

Ticaret Bakanlığı Batı Marmara Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü'nün yeni hizmet binası, Marmaraereğlisi Bölge Müdürlüğü'nün açılış töreni ile resmen hizmete girdi. Açılış törenine, Gümrük ve Ticaret Bakanı Sn. Prof. Dr. Ömer Bolat da katılarak destek verdi.

Bakan Ömer Bolat, törende yaptığı konuşmada, Marmaraereğlisi Bölge Müdürlüğü'nün yeni hizmet binasının, bölgedeki ticaret ve gümrük işlemlerinin daha hızlı, verimli ve güvenli bir şekilde yürütülmesine önemli katkı sağlayacağını belirtti. Bolat, "Yeni hizmet binamız, donanımıyla hem çalışanlarımıza daha iyi bir çalışma ortamı sunacak hem de vatandaşlarımızın işlemlerini kolaylaştıracaktır," dedi.

Törene ayrıca, Tekirdağ Milletvekilleri Mestan Özcan, Çiğdem Koncagül ve Gökhan Diktaş, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Marmaraereğlisi Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol ve Marmaraereğlisi Belediye Başkanı M. Onur Bozkurter, il ve ilçe protokolü, Ticaret Bakanlığı ve Gümrük yetkilileri ve çok sayıda davetli katıldı.              Konuşmaların ardından, Bakan Bolat ve diğer protokol üyeleri kurdele keserek yeni binanın açılışını gerçekleştirdi.

Yeni hizmet binası, Batı Marmara bölgesindeki gümrük ve dış ticaret faaliyetlerinin yönetilmesi ve denetlenmesi açısından stratejik bir öneme sahip. Binanın açılmasıyla birlikte, Marmaraereğlisi'nde bulunan bölge müdürlüğü, daha etkin bir hizmet sunmayı hedefliyor. Ayrıca uluslararası ticaretin gelişmesine ve bölgenin ekonomik büyümesine katkıda bulunacağı vurgulandı.

Açılış Töreninin ardından Bakan Bolat Marmaraereğlisi  Belediye Başkanı Onur Bozkurter’i  makamında ziyaret etti. İlçedeki çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgi aldı. Bozkurter; Bakan Bolat ‘a ilçe kadınlarının el emeği olan çini tabak ve çiçek takdim etti.