Merhaba, bugün 14 Ağustos 2024 Çarşamba
Marmaraereğlisi´nde Şiddetli Dolu Afeti: 17 Ev ve 1 Fabrika Çatısı Uçtu, 12 Araç Hasar Gördü!

Marmaraereğlisi'nde meydana gelen şiddetli fırtına ve dolu yağışı büyük bir hasara yol açtı. Yaşanan şiddetli fırtına ve ardından başlayan dolu yağışı nedeniyle 17 ev ve 1 fabrikanın çatısı uçarken, 12 araç ağır hasar gördü. Ayrıca, belediye binasında da hasar meydana geldi. D-100 karayolu her iki yönde 45 dakika boyunca trafiğe kapandı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, tespit ve geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak durumu değerlendirdi. Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Mustafa Onur Bozkurt ise afetin hemen ardından tüm birimlerle birlikte sahaya inerek çalışmalara başladı.
Yaşanan Afet sonucu karpuz ve ayçiçek tarlalarında büyük hasar oluşurken kumsalların denize akmasından dolayı sahil şeridinde ciddi miktarda kum kaybı yaşandı. Neyse ki can kaybı yaşanmazken, 5 vatandaş hafif yaralandı. Marmaraereğlisi belediye başkanı Mustafa Onur Bozkurter yaptığı açıklamada: ’’öncelikle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Gerçekten çok ciddi bir afet olayı yaşadık. Ciddi miktarda hasar gören evlerimiz var, araçlarımız var. Tesellimiz can kaybının olmaması. 5 vatandaşımızın hafif şekilde yaralandığı haberini aldım, kendilerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum Allah beterinden korusun. Dolu yağışının ardından ekiplerimizle birlikte hızlı bir şekilde sahaya indik, tespitler yaptık.
En kısa sürede vatandaşlarımızın maduriyetini gidermek adına elimizden gelen ne varsa tüm gücümüzle çalışıp talepleri yerine getireceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın ki belediye olarak tüm imkanlarımızla vatandaşımızın her zaman yanında olacağız. Büyükşehir belediye başkanımız Sn. Candan Yüceer hanım da yaşanan afetin ardından ilçemize gelerek hasar gören vatandaşlarımızı ziyaret ettiler. Büyükşehir belediyemizle, marmaraereğlisi belediyemizle hep birlikte en kısa sürede yaralarımızı saracağız kimsenin şüphesi olmasın. Tekrar hasar gören vatandaşlarımıza çok geçmiş olsun diyorum.