Merhaba, bugün 16 Temmuz 2024 Salı
MARMARAEREĞLİSİ BELEDİYE BAŞKANI M. ONUR BOZKURTER BASIN TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Mustafa Onur Bozkurter, seçimden sonraki üç aylık dönemde karşılaştıkları zorlukları ve gerçekleştirdikleri hizmetleri aktardığı bir basın toplantısı düzenledi.

Belediye Başkanı, Marmaraereğlisi'nde halkın, esnafın, işçinin ve köylünün belediye ile el ele vererek bir seferberlik başlattığını ifade etti. Bu seferberlik kapsamında, belediyenin garajının yanındaki kullanılmayan alanı park alanına dönüştürdüklerini, bu alanın temizlenmesi ve düzenlenmesi için yurttaşlardan ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarından yedi ila sekiz milyon TL'lik bağış aldıklarını belirtti. Ayrıca, şehirdeki çöplükleri şehir dışındaki döküm alanlarına taşıdıklarını söyledi.

ÜÇ AYDA İLÇEDE BÜYÜK DEĞİŞİM

Başkan Bozkurter, belediyenin çeşitli projelerinde yurttaşların bağışlarının büyük önem taşıdığını, Marmaraereğlisi merkezinde palmiye ağaçlarıyla ışıklandırma, sosyal donatı alanlarının güçlendirilmesi, bank ve çöp sayısının artırılması gibi faaliyetler gerçekleştirdiklerini anlattı. Özellikle sahil temizliği ve müsilaj temizliği gibi faaliyetlerin önemine dikkat çeken Başkan Bozkurter, bu tür faaliyetlerin Marmaraereğlisi'nde daha önce hiç yapılmadığını ifade etti.

Başkan Bozkurter, Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidara gelmesiyle birlikte bazı kesimlerden eleştiriler aldıklarını, ancak bu eleştirilerin asılsız olduğunu belirtti. Kadınlar plajının adının değiştirilmesi gibi konuların eleştirildiğini, ancak belediyenin bu tür konularda herhangi bir ayrımcılık yapmadığını söyledi. Ayrıca, camilerin dip köşe temizliğinin yapıldığını ve ibadet alanlarının düzenlendiğini ifade etti.

MARMARAEREĞLİSİ’NE KİMLİK KAZANDIRACAK

Marmaraereğlisi'nin kimlik arayışında olduğunu belirten Bozkurter, ilçenin turizm, tarım veya sanayi kenti olarak belirlenmesi gerektiğini ve bu konuda çalışmalar yaptıklarını aktardı. Belediye, geçmiş dönemden kalan borçları ödemek için tasarruf tedbirleri uyguladıklarını, belediyenin mal varlıklarını doğru bir şekilde değerlendirerek satışlar gerçekleştirebileceklerini belirtti.

Başkan Bozkurter, Marmarereğlisi'nde yıllardır süre gelen bazı düzenlerin değişmesi gerektiğini, belediyenin daha şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla çalışacağını ifade etti. Belediye hizmetlerinde yurttaşlarla el ele vererek daha iyi bir Marmaraereğlisi yaratacaklarını belirtti. Bozkurter, halkın talepleri doğrultusunda hizmetlerini sürdüreceklerini ve herkesin belediye başkanı olma hedefinde olduklarını sözlerine ekledi.

Ayrıca, Bozkurter, ilçede önemli bir arkeolojik kazı alanının bulunduğunu ve bu alanın Kültür Bakanlığı ile imzalanan bir protokolle yürütüldüğünü belirtti. Geçmiş dönemde yapılan bu protokol kapsamında, kazı çalışmalarının belediye bütçesine ciddi bir yük getirdiğini söyledi. Örneğin, geçen yıl beş milyon TL, bu yıl on milyon TL ve gelecek yıllarda artarak devam edecek olan maliyetlerin, Marmaraereğlisi Belediyesi'nin bütçesini zorladığını ifade etti.

Başkan Bozkurter, arkeolojik kazı alanlarının önemini ve değerini kabul etmekle birlikte, belediyenin mali yapısını düzeltmek ve öncelikli hizmet alanlarına odaklanmak zorunda olduklarını ifade etti. Bu nedenle, Kültür Bakanlığı ile yeniden görüşmeler yaparak kazı çalışmalarının mali yükünü hafifletmek veya alternatif finansman kaynakları bulmak için çaba göstereceklerini belirtti. Belediye olarak, arkeolojik alanların korunması ve tanıtılması konusunda duyarlılıklarını sürdüreceklerini, ancak bu sürecin daha sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesi gerektiğini vurguladı.

BELEDİYENİN SOSYAL TESİSLERİ MODERNİZE EDİLECEK

Başkan Bozkurter ayrıca, belediyenin işgal altındaki sosyal alanlarına da değindi. Belediyenin, sosyal tesislerin ve kamuya ait alanların işgali ile ilgili ciddi adımlar atacağını belirtti. Bu alanlarda izinsiz faaliyet gösteren iş yerlerinin ve yapıların tespit edilerek gerekli düzenlemelerin yapılacağını ifade etti. Bozkurter, belediyenin sosyal tesislerin modernize edilmesi ve halkın kullanımına uygun hale getirilmesi yönünde çalışmalar yapacağını vurguladı. Belediyenin sosyal tesislerini daha etkin ve verimli kullanabilmek için projeler geliştireceklerini ve bu projeleri halkın hizmetine sunacaklarını belirtti.

Sonuç olarak, Başkan Bozkurter, Marmaraereğlisi'nin tarihi ve kültürel zenginliklerini koruma ve tanıtma konusunda kararlılıklarını sürdürdüklerini, ancak bu sürecin daha mali sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesi gerektiğini belirtti. Belediye, halkın diğer temel ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak, arkeolojik kazı projeleri ve diğer hizmetler arasında dengeli bir kaynak dağılımı yapmayı hedefliyor.