Merhaba, bugün 16 Temmuz 2024 Salı
Marmaraereğlisi Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü Kutladı

Marmaraereğlisi Belediyesi, çevrenin korunması ve bilincin artırılması adına 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü Marmaraereğlisi Sahili'nde düzenlediği etkinlikle kutladı.

Marmaraereğlisi Sahili'nde, çevre bilincini artırmak ve doğaya olan saygılarını vurgulamak amacıyla Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinliğe; Marmaraereğlisi Belediye Başkan Vekili Hakkıcan Alçan, Belediye Koordinatörü Uğur Büyükbalkan, Belediye Başkan Yardımcısı Halide Avlu, Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı ve üyeleri, Marmaraereğlisi Belediyesi Gençlik Merkezi öğrencileri, 15 Temmuz Lisesi öğrencileri, Özel Özkaran Anaokulu öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Marmaraereğlisi Belediye Koordinatörü Uğur Büyükbalkan’ın açılış konuşmasını gerçekleştirmesiyle devam etti. Ardından Belediye Başkan Vekili Hakkıcan Alçan, Marmaraereğlisi Belediyesi Çevre Mühendisi Emine Gülen, Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı ve Belediye Çevre Mühendisi tarafından günün anlam ve önemine dair bilgilendirici konuşmalar yapıldı. Konuşmalar, çevre koruma bilincinin önemini vurgulamanın yanı sıra, katılımcılara çevre dostu davranışların hayatlarına nasıl entegre edilebileceği konusunda da rehberlik etti.

Konuşmaların ardından, sahne genç yeteneklerle doldu. Öğrenciler dans gösterileri, geri dönüşüm kıyafet defilesi ve pankart defilesi gibi çeşitli performanslar sergilediler. Özellikle, minik öğrencilerin hazırladığı gösteriler izleyiciler tarafından büyük bir ilgi ve beğeniyle karşılandı. Geri dönüşüm kıyafet defilesi, atık malzemelerin yeniden kullanımının yaratıcı bir örneği olarak dikkat çekti ve izleyicilere geri dönüşümün önemini gösterdi.

Etkinlik, çevre bilincinin uygulamalarından biri olan çöp toplama etkinliği ile son buldu. Katılımcılar, sahilde temizlik yaparak çevreye olan duyarlılıklarını somut bir şekilde gösterdiler ve böylelikle etkinliği bir eyleme dönüştürdüler.

Marmaraereğlisi Belediyesi’Dünya Çevre Günü etkinliği, Marmaraereğlisi halkının çevre konusundaki duyarlılığını ve birlikte hareket etme iradesini sergilemesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Marmaraereğlisi Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü Kutladı