Merhaba, bugün 16 Temmuz 2024 Salı
MARMARAEREĞLİSİ’NDE 19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

Marmaraereğlisi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı 105. yılında büyük bir coşkuyla kutladı. Belediye Başkanı Mustafa Onur Bozkurter, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşlarının emanetine sahip çıkacağız" sözleriyle duygularını ifade etti.

Kutlamalar, her yaştan insanın akın ettiği etkinliklerle Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başladı. Törenin ardından coşku, Sahil Tören Alanı'nda devam etti.

‘’19 MAYIS HALUK ULUSOY FUTBOL SAHASI’’AÇILDI

Sahil tören alanında gerçekleşen resmi kutlamaların ardından, Bahçelievler Mahallesi’nde yenileme çalışmaları tamamlanan ''19 Mayıs Haluk Ulusoy Futbol Sahası''nın açılış töreni büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Açılışta, Batı Marmara Spor Kulübü öğrencilerinin gösteri maçıyla izleyenler adeta büyülendi. Gösteri maçı sonrasında Belediye Başkanı M. Onur Bozkurter, sporculara madalya ve plaket takdiminde bulundu. Başkan Bozkurter; ‘’19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızda Haluk Ulusoy Futbol Sahamızın açılışını gerçekleştirdik. Bu açılış ilçemizin umududur. Burayı yıllarca çöp deryasına çevirenlere ‘’hayır diyenlerin’’ haykırışıdır. Burası umuttur. Batı Marmara Spor ve Marmaraereğlisi Belediye Spor Kulüplerimizin gösteri maçıyla renklenen bu güzel gün, çocuklarımız ve gençlerimiz için armağan olsun. Atatürk’ün izinde, sporun birleştirici gücüyle geleceğe umutla bakıyoruz.’’ dedi .

Açılış törenine, Marmaraereğlisi'nin seçkin isimleri katıldı. Belediye Başkanı Onur Bozkurter, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yaşar Kurt, CHP İlçe Başkanı Saim Boz, ilçe örgütü, gaziler, muhtarlar, sporcular ve çok sayıda yurttaş bu anlamlı açılışta bir araya geldi.

BANDO EŞLİĞİNDE COŞKULU YÜRÜYÜŞ

Futbol sahası açılışının ardından 19 Mayıs coşkusu kortej yürüyüşüyle devam etti. Rahmi Özcan Caddesi'nde buluşan Marmaraereğlililer, bandonun coşku dolu marşları ile sahil konser alanına kadar yürüdüler. Bu yürüyüş, 19 Mayıs ruhunu ve birlik beraberlik duygularını bir kez daha pekiştirdi. Katılımcılar, bayramın coşkusunu ve anlamını bir arada yaşayarak, unutulmaz bir deneyim yaşadılar.

RETROBÜS KONSERİ BEĞENİ TOPLADI

19 Mayıs kutlamaları coşkulu kortej yürüyüşünün ardından unutulmaz bir konserle devam etti. Konserde sahne alan Retrobüs, katılımcıları müzik dolu bir yolculuğa çıkardı. Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Mustafa Onur Bozkurter, kente geleneksel bir atmosfer katan bu özel günde, Marmaraereğlisi halkıyla birlikte şarkılara eşlik etti. Sahne, sevdikleri melodilere katılan herkesle dolup taştı, bayram coşkusu en yüksek noktaya ulaştı.

Konserde sahneye çıkarak Marmaraereğlisi halkına seslenen Başkan Bozkurter; ‘’ Bugün, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutlamak için bir aradayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı kurtuluş mücadelesi, ulusumuzun bağımsızlık ve özgürlüğe olan inancının bir sembolüdür. Bu anlamlı günde, Atatürk’ün gençliğe verdiği önemi bir kez daha hatırlıyoruz. O, gençliği Cumhuriyetin teminatı olarak görmüş ve onlara büyük sorumluluklar yüklemiştir. Gençlerimizin enerjisi ve idealizmi ile ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşıyacağımıza inanıyoruz. Değerli gençler, sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda ilerleyerek ülkemizi daha da ileriye taşıma sorumluluğunu taşıyorsunuz. Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kurtuluş mücadelesinin tüm kahramanlarını saygı ve minnetle anıyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. Bayramımız kutlu olsun.’’ Dedi

MARMARAEREĞLİSİ’NDE 19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI