Merhaba, bugün 16 Temmuz 2024 Salı
BAŞKAN BOZKURTER ENGELLİLER HAFTASI’NDA TOPLUMU BİRLEŞTİRDİ

Marmaraereğlisi Belediyesi, engellilerin toplum içindeki yerine ve önemine vurgu yapmak amacıyla bir dizi etkinlik düzenledi. Engelliler Günü’ne özel olarak gerçekleştirilen etkinliklerde, Bilal Göregen sahnesi ve engelli basketbol takımının gösterisi büyük ilgi gördü. Marmaraereğlisi Belediye Başkanı M. Onur Bozkurter, etkinliklerde yaptığı konuşmada engelli bireylerin her zaman yanlarında olduklarını belirterek, toplumun bu konuda duyarlı olması gerektiğini vurguladı.

Marmaraereğlisi Belediyesi, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası münasebetiyle “Sevgi Buluşması’’ Etkinliği düzenledi. Etkinlik Marmaraereğlisi Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Özel gereksinimli bireyler aileleriyle birlikte gün boyu süren aktivitelerle renkli bir günü geride bırakmış oldu.

Engelliler Günü’ne özel düzenlenen şenlikte, sahne alan Bilal Göregen’in performansıyla katılımcılar unutulmaz bir gün yaşadı. Çocuklar ve özel gereksinimli bireylerle birlikte geçirilen keyifli zaman, etkinliğin en özel anları arasında yer aldı. Gülüşlerin, neşenin ve dayanışmanın hakim olduğu bu anlar, etkinliğin amacına ulaştığını bir kez daha gösterdi. Şenlikte bir diğer duygusal an ise özel birey Ressam Okan Cihan’ın Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün portresini resmettiği anlardı. Cihan'ın dikkatlice çalışarak ortaya koyduğu eser, izleyicilerde büyük etki bıraktı ve duygusal bir atmosfer oluşturdu.

Marmaraereğlisi Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilen etkinliğin ardından, sporun birleştirici gücünü hissetmek ve farkındalık yaratmak amacıyla İstanbul Çırpıcı Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Marmaraereğlisi Kapalı spor Salonu’nda unutulmaz bir gösteri maçı sergiledi. Marmaraereğlisi  Belediye Başkanı M. Onur Bozkurter ‘’Engelleri beyinden silelim’’ mesajı vererek hava atışını gerçekleştirdi ve maçı başlattı. Takımın gerçekleştirdiği "Sevgi Maçı" ise izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Sevgi maçının ardından Çırpıcı Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’na hediye takdiminde bulunan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı M. Onur Bozkurter Çırpıcı Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’na ve Türkiye’de bulunan dokuz milyona yakın engelli yurttaşa alkış istedi. Başkan Bozkurter ‘’Marmaraereğlisinde böyle bir etkinlik düzenlemenin onurunu ve gururunu yaşıyorum. Özel Gereksinimli Bireyler Haftası’nı daha da özel kılmak, sporun birleştirici gücünü hissetmek ve farkındalık yaratmak amacıyla İstanbul Çırpıcı Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nı misafir ettik ve çok değerli takımımızın “Sevgi Maçı”nı keyifle izledik. Engelleri birlikte aştık, umut dolu bir geleceğe beraber yürümek adına farkındalık oluşturduk. Her adımımızda toplumsal desteği arttırmak için sevgiyle el ele umut dolu yarınlara…’’ dedi.

Marmaraereğlisi Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikler, engellilerin toplum içinde daha fazla kabul görmesine ve onların haklarının savunulmasına önemli katkılarda bulundu. Engellilerin sadece birer birey olarak değil, toplumun aktif ve üretken bir parçası olarak görülmesi gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

BAŞKAN BOZKURTER ENGELLİLER HAFTASI’NDA TOPLUMU BİRLEŞTİRDİ