Merhaba, bugün 23 Nisan 2024 Salı
  Arif ÇOKZEHİR

a.cokzehir@marmaraereglisi.bel.tr
  ruhsatdenetim@marmaraereglisi.bel.tr

Müdürlüğün Görev ve Yetkileri:

1-Umuma açık iş yerleri, sıhhi işyerleri ile 2. Ve 3. Sınıf gayri sıhhi müessese işyerlerine İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı düzenlemek.

2-Hafta Tatil Ruhsatı Belgesi düzenlemek.

3-Sorumluluğu altındaki işyerlerinde bulunan ve bulunması geren teknik sistemlerin denetimini yapmak.

4-Ruhsat verilen işyerlerinde kullanılan cihaz, makine, tesisat, basınçlı kap, kaldırma ve iletme ve buna benzeri makineleri ruhsat aşamasında kontrol etmek.

5-İşyerlerinde meydana gelebilecek olumsuzluklar ve şikayetleri yerinde inceleyerek ilgili yasa ve yönetmelik doğrultusunda işlem yapmak, gerek görürse ilgili birimlere havale etmek.

6-Ruhsat verilen işyerlerine ait ruhsat dosyalarını arşivlemek.

7-Gerek görülmesi halinde müdürlük çalışması ile ilgili olarak Belediye Meclisi ve Belediye Encümeninden kararlar aldırmak.

8-Yapılan çalışmalar ile ilgili rapor hazırlayarak Başkanlığa sunmak.

9-Ruhsatsız olduğu ve kurallara uymadığı tespit edilen işyerleri ile ilgili gerekli yasal işlemleri yapmak.

10-Ruhsat işlem dosyası ve bu projeleri gerekli tetkiklerini teknik elemanlarca yapmak.