MARMARAEREĞLİSİ BELEDİYESİ’NDEN PERSONELE MEME KANSERİ SEMİNERİ

Marmaraereğlisi Belediyesi, 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı kapsamında kadın çalışanlarına ‘Meme Kanseri Bilgilendirme’ semineri düzenledi.

Marmaraereğlisi Belediyesi, 1-31 Ekim ‘Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı’ kapsamında kadın personeline yönelik eğitim verdi. Optimed Hastanesi işbirliğinde gerçekleştirilen eğitimde, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hakan Sunal, meme kanseri hakkında bilinmeyenleri ve alınması gereken tedbirleri anlattı. Op Dr Hakan Sunal, kadın personele meme kanserinin önemi, risk faktörleri, genetik yatkınlık, hormonal etkiler, meme kanserinde erken tanının önemi ve meme kanserinin uyarıcı belirtileri hakkında bilgi verdi.

ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ

Kadın personelin büyük ilgisiyle gerçekleştirilen seminerde, Op.Dr. Hakan Sunal; meme kanserinin, akciğer kanserinden sonra dünyada görülme sıklığı en yüksek olan kanser çeşidi olduğunu belirterek, “Erken dönemde meme kanseri ağrı yapmaz hatta hiçbir semptom göstermez. Bu sebeple kadınlar mutlaka her ay düzenli olarak el muayenesi yapması erken teşhiste çok önemli. Fakat kanser gelişmeye devam ettikçe bazı bulgular ortaya çıkar. Memede ele kitle gelmesi, memede veya koltuk altında şişlik veya kalınlaşma oluşması, memenin şeklinde veya büyüklüğünde değişiklik olması meme başı akıntısı gibi belirtilerin gözlemlenmesi halinde acilen doktora başvurmak gerekir” dedi.

Kadın personellerden gelen soruların cevaplanmasıyla son bulan seminer, Belediye Başkan Yardımcısı Sinem Özüpek’in, Doç. Dr. Hakan Sunal ve ekibine hediye takdiminde bulunması ile son buldu.

MARMARAEREĞLİSİ BELEDİYESİ’NDEN PERSONELE MEME KANSERİ SEMİNERİ