Merhaba, bugün 28 Mart 2024 Perşembe
MARMARAEREĞLİSİ’NDE ‘’TRAFİKTE YAYA ÖNCELİĞİ’’ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Belediye Başkanı Hikmet Ata, Türkiye'de trafikte yaya önceliğine bir kez daha dikkat çekmek için "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" sloganıyla düzenlenen farkındalık kampanyasına katıldı.

Trafikte yaya önceliği konusunda farkındalığı artırmanın, yaya ve okul geçitlerinde sürücülerin uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkarmanın ve bu bölgelerde yayalara ilk geçiş hakkı verilerek sürücüler üzerinde doğru davranış modeli geliştirilmesinin amaçlandığı kampanya uyarınca Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı, belirlenen okullarda ve yaya geçitlerinde kampanya etkinlikleri düzenlendi.

Trafikte “Yaya önceliğiyle ilgili farkındalık oluşturmak” için İçişleri Bakanlığı önemli bir etkinliğe imza atarak, yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla 81 ilde eş zamanlı “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” sloganıyla gerçekleştirilen etkinliğe; Belediye Başkanı Hikmet Ata, İlçe Emniyet Müdürü Metin Temizer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Eşref Hızlı, İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri, İlçe Jandarma Komutanlığı Ekipleri ve Zabıta Ekipleri katıldı. Öğrenciler ve ekipler sürücüleri durdurarak kampanyayla ilgili broşürleri verdi. Okul öğrencileri ise sürücülere kampanyanın sloganını söyledi.

Kampanyayla ilgili açıklamalarda bulunan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, “İçişleri Bakanlığı’mızın öncülüğünde; okul geçitleri başta olmak üzere çocuklarımızın güvenlikli bir şekilde okula erişimlerini, caddelerde ve yaya geçitlerinde sürücülerimizin, önceliğin yayalarda olduğunu bilmesi için onlara bir farkındalık çalışması yapmış bulunmaktayız. Bugün alanda hem öğrencilerimiz hem belediye ekiplerimiz hem de görev yapan emniyet görevlilerimizle beraber Marmaraereğlisi’nde önemli bir farkındalık faaliyetine dikkat çekmiş olduk.’’ dedi.

MARMARAEREĞLİSİ’NDE ‘’TRAFİKTE YAYA ÖNCELİĞİ’’ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ