57. ALAY’IN KAHRAMAN KOMUTANI HÜSEYİN AVNİ’YE VEFA PROGRAMI MARMARAEREĞLİSİ’NDE DÜZENLENDİ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Tekirdağ´da kurulan ve Çanakkale Zaferi’nde kahramanlıklarıyla destanlaşan 57. Alay’ın komutanlarından Hüseyin Avni için şehit oluşunun 107. yıl dönümünde “Hüseyin Avni´ye Vefa” adıyla anma programı düzenlendi.

Programa Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim ile komite üyeleri, ilçe protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK üyeleri ve vatandaşlar katılım sağladı.

Marmaraereğlisi Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik, Marmaraereğlisi Belediyesi, Tekirdağ Kent Konseyi ve 57. Alay Yürüyüş Komitesi iş birliğiyle organize edildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, Çanakkale Zaferi’nin kazanılmasında önemli bir role sahip olan ve kahramanlıklarıyla destanlaşan 57. Alay Birliği ile ilgili bilgilerin paylaşıldığı sunum yapıldı. Programda ayrıca Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata ile 57. Alay Komitesi Başkanı Hikmet Selim günün anlam ve önemini belirten birer konuşma gerçekleştirdi. Konuşmacılar yaptığı konuşmada, 57. Alay Birliği ve Komutan Hüseyin Avni’nin kahramanlıklarını anlattılar.

‘’Allah hepsinden razı olsun’’

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, ev sahibi olarak programda yaptığı konuşmada ‘’57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim ve değerli komite üyelerinin, Hüseyin Avni'nin şehit oluşunun yıl dönümü anısına, düzenlemiş oldukları bu etkinliğin içerisinde yer aldığımız için çok mutluyuz. Ebedi Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 57. Alayı Tekirdağ'da kurması ve sancağı Hüseyin Avni'ye devretmesi Çanakkale'nin kaderini değiştirmiştir. Allah hepsinden razı olsun. Çanakkale Zaferi'nin kahramanlarından olan Hüseyin Avni'ye Allah'tan rahmet diliyorum. Kendisini saygı, sevgi ve minnetle anıyorum’’ ifadelerini belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından 57. Alay Yürüyüş Komitesi'ne katkı sunan tüm katılımcılara ve üyelere plaket takdim edilmesiyle program sona erdi.