Merhaba, bugün 28 Mart 2024 Perşembe
Başkan Hikmet Ata’dan, 15 Temmuz Mesajı

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Hikmet Ata, tarihi destanlar ve kahramanlıklar ile dolu olan büyük Türk Milleti’nin, 6 yıl önce bugün genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle yeni bir destan daha yazdığını belirtti.

Belediye Başkanı Hikmet Ata mesajında, Türk tarihi ve milletin birliğine değinerek,” Milletimizin mazisi çağ açıp, çağ kapatan fetihler, destansı mücadelelerle doludur. Tarihin her döneminde geçmişinden aldığı kuvvet, cesaret ve ilhamla hürriyet ve bağımsızlığından taviz vermeyen aziz milletimizin destansı mücadeleleri, gelecek nesillere aktarılarak yaşatılır ve milli bilinç böylece sürekli uyanık tutulur.

15 Temmuz 2016 gecesi tarihi nice zaferlerle dolu yüce milletimiz; bir kez daha tarihine ve ecdadına yakışır bir şekilde, darbeye kalkışan içimize sızmış hainlere, destansı bir şekilde gereken dersi vermiştir. Milli mücadele döneminde olduğu gibi, ülkemiz üzerinde oynanmak istenen hain darbe girişimi karşısında milletimiz etle tırnak olmuş, hep birlikte darbecileri püskürterek, hainlere hadlerini bildirmiştir.

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin yaşandığı o karanlık gecede Çanakkale ruhu, Kurtuluş Savaşı ruhu bir kez daha tezahür etti. Milletimiz açılan ateşlere, atılan bombalara, yöneltilen tehditlere, gözlerinin önünde şehit edilen vatandaşlarımıza rağmen meydanı darbecilere bırakmayarak ülkesine ve milli iradeye kararlı bir şekilde sahip çıktı ve bu hain darbe teşebbüsü bertaraf edildi. Ülkemizin birliği ve devletimizin bekası için canlarını feda ederek şehadet şerbetini içen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, Milletimizin ve hemşehrilerimin 15 Temmuz demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.’’ dedi