Merhaba, bugün 28 Mart 2024 Perşembe
"Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk Satranç Turnuvası" düzenledi

Marmaraereğlisi Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliği ile 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle "Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk Satranç Turnuvası" düzenledi

Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen turnuva 18 yaş ve altı ile 10 yaş ve altı, olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleştirildi. İki gün süren turnuvaya yaklaşık altmışa yakın sporcu katıldı. Çekişmeli karşılaşmalara sahne olan turnuva sonunda dereceye girenlere ödülleri Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata tarafından verildi.

Yarışmanın final ve ödül törenine katılan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata; ‘’Bu güzel hafta sonunda Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk Satranç Turnuvası'nı gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Spor dalları fiziksel anlamda önemli bir gelişime katkı verir ama satranç bunların arasında önemli bir yere sahiptir. Analitik düşünmeyi, zekayı geliştirmeyi tetikler. Bu nedenle ülkemizde ve özellikle ilçemizde genç yaşta satrancı seven çocuklar görünce mutlu oluyorum. Turnuvamıza katkı sağlayan ve bu mücadeleye katılan tüm çocuklarımıza teşekkür ediyorum.’’ ifadelerini belirtti.

"Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk Satranç Turnuvası" düzenledi