Merhaba, bugün 19 Mart 2024 Salı
BAŞKAN ATA, MUHASEBECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata 1-7 Mart arasında kutlanan Muhasebeciler Haftası dolayısıyla; İlçede görev yapan muhasebecilerin, Muhasebeciler Günü’nü kutladı.

1-7 Mart Muhasebeciler Haftası kapsamında, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri ilçede faaliyet gösteren Mali Müşavir ve Muhasebecilere ziyaret gerçekleştirerek, günün anısına ithafen kendilerine çini tabak hediye ettiler.

Muhasebenin; ekonominin temel taşlarından biri olduğunu belirten Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, ‘’Düzenli ve adaletli bir vergi sistemi ancak, tüm işlemlerin kayıt altına alınabilmesi ve kayıt dışı ekonominin ortadan kaldırılması ile mümkündür. Bunu gerçekleştirmedeki en önemli güç de mali müşavirler ve muhasebecilerdir. Serbest Muhasebecilik ve Yeminli Mali Müşavirliğin tüm topluma tanıtılması, ülke ekonomisine ve iş dünyasına sağladığı değer ve faydanın farkındalığını arttırması amacıyla ülkemizde her yıl 1-7 Mart tarihleri Muhasebeciler Haftası olarak kutlanmaktadır. Vergisini ödeyen vatandaşla, vergiyi toplayan devlet arasında adeta bir köprü vazifesi gören, alınan vergilerin devletimiz tarafından hizmete dönüşme sürecinde, adil ve hızlı bir şekilde yürümesindeki en önemli rolü üstlenen, bu nedenle serbest meslek olmasının yanı sıra çok önemli bir kamu hizmetini de icra etmekte olan; tüm serbest muhasebeci, mali müşavir ve yeminli mali müşavirlerimizin bu anlamlı günlerini kutlar, başarılar dilerim” dedi.

BAŞKAN ATA, MUHASEBECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI