Merhaba, bugün 19 Mart 2024 Salı
MARMARAEREĞLİSİ BELEDİYESİ KİTAP KUMBARASI PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

Marmaraereğlisi Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğü, sosyal sorumluluk projelerinden birini daha hayata geçirdi. İlçenin farklı noktalarına bırakılan kitap kumbaraları ile toplumda yardımlaşma ve dayanışma duyguları pekiştirilecek.

Çeşitli sosyal sorumluluk projeleriyle eğitime destek vermeye devam eden Marmaraereğlisi Belediyesi, kitap toplama kampanyasına başladı. Marmaraereğlisi Belediyesi Kültür ve sosyal İşler Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü kitap toplama projesi kapsamında elde edilen kitaplar ile ilçe okullarında, yeni kütüphaneler oluşturulması ve toplanan atık kağıtlarla okul aile birliğine destek olmak planlanıyor. Kumbaralara bırakılan kitap, Marmaraereğlisi Belediyesi ekiplerince toplanarak pandemi kuralları kapsamında dezenfekte edilecek sonrasında ise ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırılacak.

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, 3 cilt Çanakkale ve Sarıkamış Anlatımlı Görsel Albümü hediye ederek kurulacak olan kütüphaneye, ilk bağışçı olarak destek oldu. Albümleri Marmaraereğlisi İlçe Milli Eğitim Müdürü Eşref Hızlı’ya teslim etti.

Projenin paylaşma kültürünü yaygınlaştırmak gibi önemli bir amaca hizmet edeceğini belirten Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata; ‘’Sosyal sorumluluk projemiz kapsamında ilçemizin belirli noktalarına kitap kumbaraları bıraktık. Vatandaşlarımızın desteği ile kumbaraya bırakılacak kitaplar öğrencilerin seviyelerine göre sınıflandırıldıktan sonra kitap ihtiyacı olan okullarımıza gönderilerek yeni kütüphaneler oluşturulacak. Bu proje ile paylaşma kültürünü yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Hemşehrilerimizin evindeki okumadığı kitapları getirerek bu projeye katkı vermesini arzu ediyoruz. Amacımız sosyal ve kültürel projeleri hayata geçirerek ilçemizin her anlamda gelişmesini sağlamak. Vatandaşlarımıza, hak ettiği bir geleceği inşa etmek istiyoruz. Marmaraereğlisi Belediyesi olarak eğitime desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz.” ifadelerinde bulundu.

MARMARAEREĞLİSİ BELEDİYESİ KİTAP KUMBARASI PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ