MARMARAEREĞLİSİ BELEDİYE BAŞKANI HİKMET ATA’DAN 10 KASIM MESAJI

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 82'nci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Ata mesajında, Her 10 Kasım’da saat 9’u 5 geçe hayat dururken, tüm yüreklerde duyulan siren sesinin Atatürk'ün korumamız için bize emanet ettiklerini hatırlattığını belirterek; vatan, bayrak ve bağımsızlık gibi paha biçilmez değerlerin bizi bir arada tuttuğuna dikkat çekti.  Başkan Ata, mesajında şu satırlara yer verdi:

‘’Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 82. yıl dönümünde, özlem, sevgi ve saygıyla anıyoruz.

O, savaş meydanlarında geçen ömrünü vatanına, milletine adamış, bir ulusun var olma mücadelesinde hem bir asker hem de bir siyasi olarak hep önde yer almıştır. Büyük liderler hiçbir zaman küçük düşünmemiştir. Ulu Önderimiz, bedeninin bir gün toprak olacağını kabul etmiş, ancak eserlerinin sonsuza kadar var olacağına inanmıştır. Nitekim Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” diyerek en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti konusundaki düşüncesini belirtmiştir. Bugün bizlere düşen görev, Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının bin bir zorlukla inşa ettiği eserine sahip çıkmak ve bu eseri gelecek nesillere tertemiz bırakabilmektir.

Ülkemizde, demokrasi ve cumhuriyet anlayışının temellerini atan ve inşa eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebediyete intikal edişini sadece fiziksel bir ayrılık olarak değerlendiriyoruz. Cumhuriyetimiz her zaman yaşatılmış ve yaşatılmaya da devam edilecektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşları şehitlerimizi, canlarını ülkemiz için feda eden tüm kahramanlarımızı bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum. Ebediyete intikalinin 82. yıl dönümünde, Kurtuluş Savaşımızın Başkumandanı, Cumhuriyetimizin kurucusu ve bağımsızlığımızın sembolü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.