Merhaba, bugün 28 Mart 2024 Perşembe
Marmaraereğlisi Hortumunun Yaraları Sarılıyor

Marmaraereğlisi’nde Perşembe günü meydana gelen hortum felaketinin hasar tespit çalışmaları yapıldı.

Afetin yaşandığı andan itibaren teyakkuza geçen Marmaraereğlisi Belediyesi, Park Bahçeler Müdürlüğü’nden Fen İşleri Müdürlüğü’ne tüm birimleri ve kurulan acil müdahale ekibiyle, hortum ve fırtınanın oluşturduğu olumsuzluklara karşı müdahale etti.

Başkan Ata; ‘’Vatandaşlarımıza yardımcı, olup yaralarını saracağız.’’

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata’nın ilçe dışında toplantıda olmasından dolayı başkanlığa vekalet eden Belediye Başkan Vekili Muharrem Şen; konunun takipçisi olarak Başkan Ata’ya gün içerisinde an ve an bilgi aktarımı sağladı. Başkan Ata yaptığı açıklamada; ’’ İlçemizde yaşanan; şiddetli yağmur, fırtına ve hortum nedeniyle zarar gören işyerleri ve evlerinde hasar oluşan, esnaf ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Can kaybı yaşanmaması en büyük tesellimiz. Tüm birimlerimiz ile bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz, vatandaşlarımıza yardımcı olup yaralarını saracağız.” İfadelerini kaydetti.

Yaşanan felaketin ardından; Belediye Başkan Vekili Muharrem Şen, İlçe Kaymakam Vekili Cafer Sarılı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kaan Sinan Tohumcu ve AK Parti İlçe Başkanı Muhammed Gökmen ile birlikte şiddetli yağmur, fırtına ve hortum nedeniyle zarar gören Cedid Ali Paşa Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. Belediye Başkan Vekili Muharrem Şen, afette hasar gören, esnaf ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.. Başkan Vekili Şen yaptığı açıklamada; ‘’ Tüm birimlerimiz seferberlik içerisinde, hasarı ortadan kaldırmak için canla başla çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın acısını hafifletmek için elimizden geleni yapıyoruz.’’dedi

Hortumunun hasar tespit çalışmaları felaketin hemen ardından başladı.
Yaşanan afetin hemen ardından Marmaraereğlisi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleriyle hasar tespit çalışmalarına başladı. Marmaraereğlisi Belediyesi’nden yapılan açıklamayla beraber, hasar tespitinin sonucunda, vatandaşların mağduriyetinin giderileceği belirtildi. Marmaraereğlisi Zabıta Müdürlüğü koordinesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından toplam da 42 ev ve işyerinin hasar tespit çalışması yapıldı. 36 mesken ve 6 işyeri belirleyen personeller, çalışmalara başlamak üzere ilçeden ayrıldı.

Felaketin Ertesinde AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’den Geçmiş Olsun Ziyareti

Tekirdağ Ak Parti Milletvekili Mustafa Yel; Belediye Başkan Vekili Muharrem Şen ve Belediye Başkan Yardımcısı Sinem Özüpek’i Belediye hizmet binasında ziyaret etti. Ardından İlçede bir gün önce yaşanan hortum ve yağış felaketinden zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun ziyaretinde bulanarak sorunları dinledi.

Marmaraereğlisi Hortumunun Yaraları Sarılıyor