Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata’yı Ziyaret Etti

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata’yı ziyaret etti.

Çeşitli temaslarda ve incelemelerde bulunmak üzere Marmaraereğlisi’ne gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, ilçedeki programının ardından Marmaraereğlisi Belediye’sini ziyaret etti. Belediye Başkanlık Binası girişinde Belediye Başkanı Hikmet Ata, başkan yardımcıları ve birim müdürleri tarafından karşılanan Bakan Yardımcısı Demircan, daha sonra Başkanım Hikmet Ata ile bir süre sohbet etti.

Bakan Yardımcısı Demican'ı, Marmaraereğlisi’nde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Hikmet Ata, kendisine başta Arkadeniz Projesi olmak üzere Perinthos Bazilikası, Deniz Feneri, Sur Duvarları, Ayazma ve Omurça Çiftliği gibi ilçede hayata geçirmeye hazırladıkları projelere ilişkin bilgiler verdi.

Marmaraereğlisi’nin tarihi dokusunu koruyarak, bölgenin turizme açılması için oldukça titiz bir çalışma yürüterek projelerini hazırladıklarını ifade eden Başkan Ata; ’’İlçemiz, İnsanlığın varoluşu ile başlayan ve yakın tarihimizi de içine alan birçok medeniyete ev sahipliği yapmış muazzam bir tarihe sahiptir. Şu ana kadar belediyemiz tarafından yürütülen çalışmalarla belli bir aşama kattettik. Bu bölgeyi turizme kazandırmak için çeşitli örneklerden de faydalanarak proje çalışmaları yürütüyoruz. Bu konuda bakanlığımızın bizlere sağlayacağı destekle dünyaya örnek olacak bir projeye imza atacağımıza inanıyorum.” İfadelerini kullandı.

Bakan Yardımcısı Demircan ise bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı Başkan Ata’yı kutlayarak çalışmalarında başarılar diledi.