Merhaba, bugün 15 Ağustos 2020 Cumartesi
Marmaraereğlisi’nde 15 Temmuz Şehitleri Anıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla ilçemizde anma etkinlikleri düzenlendi.

İlçe Kaymakamlığı koordinesinde gerçekleştirilen etkinliklerle; 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişiminin 4. yıl dönümünde, 251 şehidimiz saygı, rahmet ve minnetle anıldı.

15 Temmuz Şehitleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde başlayan etkinlikte; 15 Temmuz Anıtı ziyaret edilerek Kur’an- Kerim tilaveti okundu ve dualar edildi.

Marmaraereğlisi Şehit Mezarlığı’nda devam eden programda; şehitlerimiz için dua edildi ve gazilerimize uzun ömürler dilendi. Cedit Ali Paşa Camii’nde Mevlid-i Şerif okunmasının ardından, saatler 20:00 ‘ı gösterdiğinde Marmaraereğlisi Cumhuriyet Meydanın’da program devam etti. 15 Temmuz Belgeseli ve çeşitli müziklerin sunumu ile günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması ve tüm camilerimizde sela okunması ile program son buldu.

Anma etkinliklerine Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata başta olmak üzere, İlçe Kaymakamı Sıdkı Zehin, İlçe Garnizon Komutanı Bayram Ölçücüoğlu, Jandarma Komutanı Oğuz Karadeniz, İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Atabek, İlçe Müftüsü Muhammed Ali Özer, İlçe Eğitim Müdür Vekili Şener Özben, şehit aileleri, gaziler, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Marmaraereğlisi’nde 15 Temmuz Şehitleri Anıldı