Başkan Ata, Korona Virüs Önlemlerine Bir Yenisini Daha Ekledi

Marmaraereğlisi Belediyesi; dünyayı ve ülkemizi kasıp kavuran, koranavirüs salgınından korunmaya yönelik hijyen çalışmalarını genişletti

Korona virüs vakaları ortaya çıktığı andan itibaren konuyu hassasiyetle gündemine alarak halkının sağlığı için tüm imkanlarını seferber eden Başkan Ata, ilçe genelinde hijyen çalışmalarını yürütmeye devam ederken, ‘’evde kal’’ ve ‘’Siz evde kalın biz size geliriz’’ kampanyalarını da yürüterek Marmaraereğlilileri korona virüsten korumak için bütün tedbirleri alıyor. Son olarak maske üretim makinası alarak halkının gönlünü bir kez daha feth eden Başkan Ata, aldığı önlemlere bir yenisini daha ekledi.

Marmaraereğlisi’nde Hijyen Seferberliği

Gün içerisinde belediye ses sisteminden anonslar yaparak vatandaşlarını; ‘’Evde kal’’ çağrılarıyla sosyal izolasyon sürecine girmeye davet eden Marmaraereğlisi Belediyesi bir yandan da evden çıkmak zorunda kalan vatandaşlara adeta koruma kalkanı sağlıyor. Vatandaşların evlerinden çıkması durumunda,  hijyenik ortamda olmalarını sağlamak amacıyla belediye binası, kaymakamlık ve devlet hastanesi başta olmak üzere lokasyonu yoğun olan kamu binalarında maksimum güvenliği ve hijyeni sağlamak için ilk etapta üç noktaya dezenfeksiyon makinası koydu. Vatandaşların evden çıkmak zorunda kaldığı durumlarda, kamu binalarına giriş ve çıkışlarında dezenfeksiyon kabinlerine girmeleri sağlanarak, kıyafetleri üzerindeki olası bakteriler temizlenmiş oluyor. Bu vesileyle kumaş gibi yüzeylerde de tutunabildiği söylenen virüsten korunmak maksimum seviyeye çıkarılmış oldu.

’Dezenfeksiyon kabinleriyle kamu binalarında hijyeni maksimuma çıkardık.’’

Korona virüsle mücadele de belediye olarak tüm imkanlarını seferber edeceklerini belirten Marmarereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata ‘’ Korona virüs salgınına karşı sürdürdüğümüz mücadeleye her gün artırdığımız tedbirlerle devam ediyoruz. Vatandaşlarımızı evden çıkmamaları konusunda uyarıyoruz. Bununla beraber kamu kurumlarındaki hizmetlere ulaşabilmek için evlerinden çıkmak zorunda kalmaları durumlarında, güvenli ve steril bir ortam sunmak için binalarımızı korumamız ve içine mümkün olduğunca mikrobu almamamız gerekiyor. Bunun içinde biz Marmaraereğlisi Belediyesi olarak halkımızın yoğun olarak kullandığı üç noktaya dezenfeksiyon kabinleri yerleştirdik ve kamu binalarında hijyeni maksimum seviyeye çıkardık. Hemşehrilerime bir kez daha sesleniyorum; biz tedbirlerimizi sıkı tutuyoruz sizin için görevimizin başındayız, siz yine de evden çıkmayın.’’

Başkan Ata, Korona Virüs Önlemlerine Bir Yenisini Daha Ekledi