Merhaba, bugün 28 Mart 2024 Perşembe
‘’Sizler, Hayatın Bütün Güzelliklerine Layıksınız’’

En basit tanımıyla Down Sendromu çocuğunuzun vücudundaki hücrelerin 46 yerine fazladan bir kromozoma, yani 47 kromozoma sahip olmasıdır. İnsan vücudunu oluşturan kromozomların 23 tanesi anneden, 23 tanesi ise babadan gelmektedir. Down Sendromunda 21. kromozom 2 değil 3 adet olmaktadır. Bunun sonucu olarak toplam kromozom sayısı 46 değil 47 olmaktadır. Dünya genelinde 6 milyon insan bu genetik farklılığı taşıyor.

Birleşmiş Milletler’in, 10 Kasım 2011 kararı ile 21 Mart tarihini resmi Dünya Down Sendromu Günü olarak tanıması ile bugün Down Sendromu Farkındalık Günü olarak kutlanmaktadır.

‘’İnsani Değerleri Yüksektir ve Yürekleri Sevgi Doludur’’

Bugünün aracılığıyla Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata bir mesaj yayınladı. Mesajında Başkan Ata; ‘’Down sendromlu bireyler hayat dolu ve eğlencelidir. Karşılıksız saf ve temiz bir sevgi ile yaşama tutunurlar. Bu bireylerin toplum tarafından her hangi bir ayrımcılığa ve ön yargıya maruz kalmaması için, toplum olarak hassasiyet göstermemiz gerekmektedir. Bizler belediye olarak, bu konuda üzerimize düşen sorumluluğu gerek çalışmalarımızda gerek hayata geçirdiğimiz projelerimizde dikkate alarak hareket ediyoruz. Onların kaliteli eğitim almaları ve ailelerinin onlara göstermiş olduğu özveri ile pek çok şeyin üstesinden geleceklerini de bilmekteyiz. Bu çocuklarımızın sosyalleşmesini sağlamak ve hayata bakış açılarını değiştirmek yine eğitimle olacaktır. Down sendromlu bireylerin insani değerleri yüksektir ve yürekleri sevgi doludur. Bu vatandaşlarımızın hayatın bütün güzelliklerine layık olduğunu düşünerek her zaman mutlu ve hak ettikleri şekilde yaşamalarını temenni ediyorum. ‘’ dedi.