Vatandaşımızın Sağlığı Bizim İçin Önemli

Tüm dünyanın etkisi altına girdiği COVID-19 kod adıyla bilinen corona virüsüne karşı, Marmaraereğlisi Belediyesi önlem amaçlı çalışmalarını sürdürüyor.

Marmaraereğlisi Belediyesi’ne girişler, tüm kapılar kapatılarak tek bir kapıya düşürüldü. Kapıda bekleyen görevli personel, halkın belediyeye girişlerini denetleyerek, gelen tüm vatandaşların ateşini ölçüyor. Bu sayede olası bir tehdidin önüne geçilerek halkın sağlığı koruma altına alınıyor.

Halkı Bilinçlendirme Amaçları Çalışmalar Sürüyor

Sağlık Bakanlığı’nın corona virüse karşı alınması gerektiğini sıraladığı 14 altın kural, el broşürü olarak halka dağıtılıyor. Broşürde yer alan bu kurallar, halkı bilinçlendirerek, hastalığa karşı koruma önlemlerini tek tek sıralıyor.

Marmaraereğlisi Belediyesi aynı zaman da halkın toplu olarak bulunduğu ortak kullanım alanlarını ve kurum, kuruluşları ilaçlatmasının yanı sıra ilçede satış yapan tüm yerlerin halka fahiş fiyatlarda ürün satmasının engellenmesi amacıyla denetimlerini gerçekleştirdi.

Konunun üzerinde hassasiyetle duran Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata; ‘’ Bu hastalığın ciddiyetinin bilincinde olarak yapmış olduğumuz tüm çalışmalarımızı bu yönde şekillendiriyoruz. Vatandaşlarımız bir panik hali yaratmadan gerekli tüm önlemleri almalıdır. Belediyemiz bünyesinde bu çalışmalara başladık, halkımıza da bu bilinci kazandırmak amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Alınacak önlemler hem basit hem hayat kurtarıcı. Bu sayede hem kendinizin, hem yaşadığınız ortamın sağlığını kontrol altına alabilirsiniz. Biz üzerimize düşen tüm önlem ve tedbirleri alıyoruz. Tüm vatandaşlarımızın içi rahat olsun. ‘’ dedi.

Virüse Karşı 14 Altın Kural

1- Ellerinizi sık sık su ve sabun ile en az 20 saniye boyunca ovarak yıkayın.
2- Soğuk algınlığı belirtileri gösteren kişilerle aranıza en az 3-4 adım mesafe koyun.
3- Bulunduğunuz ortamları sık sık havalandırın
4- Kıyafetlerinizi 60-90 derece normal deterjanla yıkayın.
5- Ateş, öksürük, nefes darlığı gibi şikâyetleriniz varsa, maske takarak bir sağlık kuruluşuna başvurun.
6- Öksürme ve hapşırma arasında ağız ve burunu tek kullanımlık mendille kapatın, mendil yoksa dirseğin iç kısmını kullanın.
7- Yurtdışı seyahatlerinizi iptal edin ya da erteleyin.
8- Kapı kolları, armatürler, lavabolar gibi sık kullandığınız yüzeyleri su ve detarjanla her gün temizleyin.
9- Tokalaşma, sarılma gibi yakın temaslardan kaçının.
10- Soğuk algınlığı belirtileriniz varsa yaşlılar ve kronik hastalarla temas etmeyin, maske takmadan dışarı çıkmayın.
11- Ellerinizle gözlerinize, ağzınıza ve burnunuza dokunmayın.
12- Yurt dışından dönüşte ilk 14 günü evinizde geçirin.
13- Hiçbir kişisel eşyanızı (havlu gibi gündelik eşyaları) ortak kullanmayın.
14- Bol sıvı tüketin, dengeli beslenin, uyku düzeninize dikkat e

Vatandaşımızın Sağlığı Bizim İçin Önemli