Merhaba, bugün 28 Mart 2024 Perşembe
Marmaraereğlisi Gençlik Merkezi’nde ‘’Mucit Çocuklar Günü’’ Etkinliği

Çocukların yaratıcı aklına vurgu yapan ve çocuklara kendi potansiyellerini keşfedebilecekleri alanlar sunan Marmaraereğlisi Belediyesi Gençlik Merkezi ‘’17 Ocak Mucit Çocuklar Günü" nü anlamlı bir etkinlikle kutlandı.

Her yıl 17 Ocak’ta, 300 yıl önce ilk yüzme paletlerini neredeyse 12 yaşında icat eden, Benjamin Franklin'in doğum yıldönümü olan gün, Mucit Çocuklar Günü olarak kutlanmaktadır. En genç mucitlerin başarılarını kutlamak ve daha fazla çocuğu yaratıcı olmaya teşvik etmek amacıyla kutlanan bu günde Marmaraereğlisi Belediyesi Gençlik Merkezi öğrencileri de anlamlı bir etkinlikle kutladı.

7-14 yaş arası matematikten satranca bir çok branşta eğitim veren Gençlik Merkezi öğretmenleri, öğrencilere bu anlamlı günde yeni buluşlar üretip, hayatı kolaylaştırmaları için yaratıcılıklarını geliştirme etkinliği gerçekleştirdiler. Gençlik Merkezi Öğrencileri sıra dışı fikirleriyle yeni buluşlar üretmek için kıyasıya yarıştı. Düşünme becerilerini ve hayal güçlerini geliştirirken eğlenceli bir gün geçirdiler.

Topluma bilimi sevdirmek ve icat etmeyi yaygınlaştırmak, eğitim ve gelişim açısından önemli olduğunu söyleyen Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata ‘’Gençlik merkezimiz yeni yerinde eğitimlere ara vermeden devam ediyor. Çeşitli branşlarda, çocuklarımızın eğlenirken öğrenmelerini sağlıyoruz. Geleceğimize ışık tutan çocuklarımızın bir çok alanda kendilerini geliştirmeleri için elimizden gelen tüm imkanları sağlıyoruz. Öğretmenlerimiz; matematik, Türkçe, İngilizce, satranç, el sanatı, müzik gibi birçok alanda eğitim veriyor. Belediye olarak veliler ve öğrencilerden gelen talepler üzerine kültür gezileri ve çeşitli etkinliklerle de öğrencileri buluşturuyoruz. Öğretmenlerimiz, 17 Ocak Mucit Çocuklar Günü’nde yine güzel bir etkinlik gerçekleştirdiler. Çocuklarımızın yaratıcılıklarını ve hayal dünyalarını geliştirmeleri için güzel bir proje hazırladılar. Su kayağı, kulak tıkaçları, trambolin, buzlu şeker ve niceleri çocuklar tarafından icat edilmiş, bir çocuk tarafından icat edilen en etkileyici icatlardır. Bizim ilçemizden, bizim çocuklarımızdan neden yaratıcı fikirler yeni buluşlar çıkmasın. Marmaraereğlisi Belediyesi olarak, hangi çocuğun bir cihaz veya oyun için yeni bir fikri varsa, hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olacağımızın sözünü içtenlikle veriyorum. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın her zaman, her koşulda yanındayız.’’ dedi.

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata;  velilerin de katıldığı etkinlikte, sunumların ardından hediyelerini takdim ederek icatlarından dolayı öğrencilere teşekkür etti.

Marmaraereğlisi Gençlik Merkezi’nde ‘’Mucit Çocuklar Günü’’ Etkinliği