HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ’NDE MARMARAEREĞLİSİ BARINAĞI ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde Marmaraereğlisi Belediyesi; öğrencileri ağırladı.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışmada; Marmaraereğlisi Belediye Başkanlığı Sokak Hayvanları Geçici Bakım Yeri’ni ziyaret eden öğrencilere, hayvan sevgisi, hayvanları korumanın ve bakımevlerinden hayvan sahiplenmenin önemi hakkında bilgiler verildi. Çocuklar; sokak hayvanlarına mama verip, sevdiler. Çocukların mutluluğu gözlerinden okundu.

Konu ile ilgili yaptığı açıklamada hayvanların da canlı olduğunu, onlara sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, "Çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılamak, hayvanlara karşı daha duyarlı olmalarını sağlamak için böyle anlamlı bir günde hayvan barınağını ziyaret etmelerini sağladık. Sokak hayvanlarına yardım edilmesi gerektiğini öğrencilerimize öğretmek, öğrencilerimize bu bilinci aşılamak istedik.”  dedi.

Sözlerine devam eden Başkan Ata “Biz elimizden geldiğince Marmaraereğlisi Belediyesi olarak, yaşadığımız çevrede bizimle birlikte yaşayan hayvanlarımızı barınağımızda tedavi ediyoruz, onların bakımlarını yapıyoruz ve yine yaşam alanları olan doğaya tabi ki bırakıyoruz. Barınağımız, tüm hayvanların tel örgüler içerisinde kapalı tutulduğu bir hapishane değil, bizimle birlikte doğada yaşayan hayvanlarımızın tedavi ve bakım yerleridir. Yaralı, hasta hayvanları tedavi eden görevlilerimiz hayvanlarını sağlıklarına kavuşturduktan sonra onları yeniden yaşam alanlarına bırakıyorlar. Doğa sadece bize ait değil. Diğer canlılarla birlikte yaşamak üzere bize verilmiş. Onlarla sevgi ve saygı çerçevesinde birlikte yaşamak zorundayız.’’dedi.

Etkinlikte Hayvan Barınağı hakkında bilgi veren Marmaraereğlisi Belediyesi Geçici Bakım Evi veterineri ve personeli öğrencilere duyarlılığı ve hayvan sevgisi için teşekkür etti.

HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ’NDE MARMARAEREĞLİSİ BARINAĞI ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI