Çeşmeli Kültür Merkezi Düzenlenen İftar Programıyla Hizmete Açıldı

Marmaraereğlisi Belediyesi, merkez ve kırsal mahalleler arasındaki hizmet eşitliğini sağlamak amacıyla başlattığı projeler bir bir hayata geçiyor. Çeşmeli Mahallesinde başlatılan Kültür Merkezi projesi düzenlenen iftar programıyla hizmete açıldı.

Yüzlerce mahalle sakinini aynı sofrada buluşturan organizasyonda Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata ev sahipliği yaparken; İlçe Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, İl Kültür Müdürü Ahmet Ahmethacıoğlu, ilçe Jandarma Komutanı Ceyhun Koştu, İlçe Emniyet Müdürü Metin Temizer, ilçe protokol üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, mahalle muhtarları, gaziler ve çok sayıda vatandaş programa katılım sağladı.

Marmaraereğlisi Belediyesi, merkez ve kırsal mahalleler arasındaki hizmet eşitliğini sağlamak amacıyla inşa ettiği Çeşmeli Kültür Merkezi, sağlık merkezi, muhtarlık, nikâh salonu, düğün salonu, kafeterya, teras katı ve çok amaçlı salon olmak üzere mahalle sakinlerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde tasarlandı.

Hayırsever vatandaş Hayrettin Hayırlı tarafından bağışlanan arsa üzerine yapımı tamamlanan Çeşmeli Mahallesi Kültür Merkezi önceki belediye döneminden kaba inşaat olarak teslim alınmış ve Başkan Hikmet Ata’nın yönetime gelmesiyle kısa sürede tamamlandı.

Marmaraereğlisi Dönüşüyor, Gelişiyor

On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in 21. gününde düzenlenen geleneksel mahalle iftarıyla kapılarını açan Çeşmeli kültür Merkezinin açılış törenine çok sayıda vatandaş katılım sağladı. İftar öncesinde kurdele kesimi yapılarak açılış töreni düzenlendi. Törende vatandaşlara hitap eden Başkan Hikmet Ata, ‘’İçinde bulunduğumuz Ramazan-ı Şerif’in manevi ikliminde, güzel Marmaraereğlimize yeni bir değer daha kazandırıyor olmanın mutluluğuyla sizlerle bir aradayız. Göreve geldiğimiz tarihten bu yana mahalle muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve siz değerli halkımızla el ele vererek, Trakya’nın vitrin kenti, tarih kokan Marmaraereglimiz’de büyük bir dönüşümü gerçekleştirdik’’ dedi.

Başkan Hikmet Ata, ‘’Kırsal yerleşim alanlarında yaşam kalitesini yükseltiyoruz.’’

Kısa sürede birçok projeyi hayata geçiren Başkan Hikmet Ata, ilçenin her noktasına eşit hizmet götürme gayreti içerisinde olduklarını belirterek ‘’Halkımıza her alanda en iyi hizmeti verme ilkesiyle, hizmet yolunda gece gündüz demeden çalışırken; dini, kültürel ve sosyal hizmet alanlarında her alana dokunma ve ilçemizin her bölgesine eşit hizmet götürme gayreti içerisindeyiz. Yine mutlu bir ana birlikte şahitlik ediyoruz. Kırsal yerleşim alanlarında yaşam kalitesinin yükseltilmesine yönelik başlatmış olduğumuz köy konağı ve kültür merkezi projelerimizle, Çeşmeli ve Türkmenli Mahallelerimizde yapımına başlanan kaba inşaat olarak teslim aldığımız kültür merkezlerini tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmenin gurur ve mutluluğunu yaşadığımız bugün de, kıymetli hayırsever vatandaşımız Hayrettin Hayırlı tarafından belediyemize bağışlanan araziye, inşa ettiğimiz Çeşmeli Kültür Merkezi’ni hizmete sunuyoruz.’’ dedi.

Başkan Hikmet Ata ‘’İki açılış daha gerçekleştireceğiz’’

Başkan Hikmet Ata; ‘’Biliyorsunuz dört yıl gibi kısa bir sürede birçok tarihi projeye imza attık ve atmaya da devam ediyoruz.  Göreve geldiğimiz tarihten bu yana merkez ve kırsal mahalleler arasındaki hizmet eşitliğini sağlamak için çaba harcıyoruz.  İnşa ettiğimiz kültür merkezi ile mahallenin cenaze, düğün, nişan, toplantı gibi sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına da cevap vermiş olacağız Yola çıkarken ilçe merkezindeki mahallelerimizde ne varsa, ilçe merkezine en uzak mesafedeki mahallelerimizde de o olacak dedik. Bu hedef doğrultusunda yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz aylarda da Türkmenli Mahallesi’ndeki merkezimizi ilçemizin hizmetine sunduk. Bu eşsiz mekana ve böyle güzel insanların yaşadığı bir yere de böyle güzel bir merkez yakışır diye düşündük. Sözlerimizin takipçisiyiz ve sözlerimizin arkasındayız. İnşallah önümüzdeki aylarda da temelini attığımız Cem evi ve Nizamettin Demirdöven Okulu’muzun da açılışlarını gerçekleştireceğiz. Mübarek Ramazan Ayında açılışımızı gerçekleştirmekten dolayı mutluyuz gururluyuz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çeşmeli Kültür Merkezimiz Marmaraereğli’mize Çeşmeli halkımıza Hayırlı uğurlu olsun.’’ diyerek sözlerini sonlandırdı.

Marmaraereğlisi Belediyesi Geleneksel Mahalle İftarları, 14 Nisan Cuma günü Yakuplu Mahallesi ardından 17 Nisan Pazartesi günü Sultanköy Mahalleleri ile sona erecek.

Çeşmeli Kültür Merkezi Düzenlenen İftar Programıyla Hizmete Açıldı