Merhaba, bugün 19 Mart 2024 Salı
YENİ MEMURLAR YEMİN ETTİ

Marmaraereğlisi Belediyesinde memur kadrosuna atanan personele yemin töreni düzenlendi.

Marmaraereğlisi Belediyesi bünyesinde memuriyete geçen 9 personel için hizmet binası konferans salonunda memur yemin merasimi yönetmeliği hükümleri çerçevesinde yemin töreni düzenlendi.

26 Ocak 2023 Tarihinde Resmi Gazetede Yayımlanarak yürürlüğe giren  “Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” hükümleri kapsamında memuriyete geçen personel için düzenlenen yemin merasimi Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Törende konuşan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata devlet memurluğuna atanan personeli tebrik etti ve bundan sonraki görevlerinde edilen yeminin sorumluluk ve bilincinde hareket edeceklerine olan inancını vurguladı.

Belediye Başkanı Hikmet Ata, ‘’Sizler kadar bende heyecanlıyım. Sizlerle Marmaraereğlisi’ne hizmet etmek için yol arkadaşlığı yapmaktan gurur duyuyorum. Sorumluluğunuz bir kat daha artmış olarak görevlerinize devam edeceksiniz. Sizlere düşen görev, hem belediye personeline hem de devlet memuruna yakışır bir şekilde vatandaşımıza hizmet vermek ve vatandaşımızın belediyemizden memnun ayrılmasını sağlamaktır. İşlerinize bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada gereken hassasiyeti göstereceğinize ve yemin metnine sadık kalacağınıza gönülden inanıyorum. Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine, Vatanına, milletine, bayrağına, yürekten bağlı bir hizmet neferi olacağınıza inancımla, hepinizi tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun." dedi

Konuşma sonrası ataması yapılan memurlar yemin metnini okuyarak; kamu hizmeti yaparken dürüstlük, tarafsızlık, adalet ve liyakat ilkelerine bağlı kalmayı, anayasayı ve yasaların kendilerine verdiği görev, yetki ve sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceklerine dair taahhütte bulundular.

Törenin ardından yemin ederek memuriyete başlayan personel toplu olarak fotoğraf çektirdi.

YENİ MEMURLAR YEMİN ETTİ