Merhaba, bugün 19 Mart 2024 Salı
MARMARAEREĞLİSİ’NDE MAHALLE İFTARLARI BAŞLIYOR

Marmaraereğlisi Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak organize edilen mahalle iftarları başlıyor. Her akşam farklı bir mahallede kurulacak iftar sofraları ile yüzlerce Marmaraereğlili vatandaş oruçlarını birlikte açarak Ramazan’ın birleştirici ruhunu iliklerine kadar yaşayacak.

Mahalle sakinlerini aynı sofrada buluşturan Mahalle İftarların ilki 29 Mart Çarşamba günü Türkmenli Mahallesi’nde Belediye Köy Konağında yapılacak.

ORUÇLAR BİRLİKTE AÇILACAK

3 Nisan Pazartesi akşamı ilçe merkezi Marmaraereğlisi Belediye Düğün Salonun’da, 7 Nisan Cuma Akşamı Yeniçiftlik Mahallesi Kapalı Pazar Yeri’nde Marmaraereğlili vatandaşlar iftar sofralarında buluşacak. 12 Nisan Salı akşamı Çeşmeli Mahallesi’nde kurulacak olan iftar sofralarında, yapımı tamamlanan ve aynı gün açılış töreni gerçekleştirilecek olan Çeşmeli Köy Konağı ve kültür Merkezi’nde mahalle sakinlerini buluşturacak. Daha sonra sırasıyla 14 Nisan Cuma Günü Yakuplu Mahallesi, 17 Nisan Pazartesi günü Sultanköy Mahallesinde vatandaşlar iftar sofralarında bir araya gelerek oruçlarını birlikte açacaklar.

BAŞKAN HİKMET ATA: ‘’MAHALLE İFTARLARIMIZA HERKESİ BEKLİYORUZ’’

Tüm vatandaşları ilçe genelinde kurulacak olan iftar sofralarına davet eden Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, ‘’Belediye olarak bizler, gücümüzün yettiği kadar herkese ulaşmaya ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza elimizden gelen her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Halkımızın iftar sevincine ortak olabilmek, rahmet ve merhamet ayı olan bu güzel günlerde birlik ve dayanışma ruhunu güçlendirmek amacıyla her mahallemizde vatandaşlarımızla iftar sofralarında buluşacağız. Manevi atmosferi yoğun olarak yaşadığımız Ramazan Ayı'nın ilçemize, ülkemize ve tüm dünyaya barış, sağlık, hoşgörü, bereket ve huzur getirmesini diliyorum." dedi.