Merhaba, bugün 19 Mart 2024 Salı
MARMARAEREĞLİSİ ŞEHİTLERİNİ ANIYOR

Marmaraereğlisi’nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yılı dolayısıyla Marmaraereğlisi Şehitliği’nde çelenk sunma töreni düzenlendi.
Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte çelenkler anıta sunuldu. Çelenk sunma töreninin ardından Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata ve protokol üyeleri şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Karanfiller bırakılmadan önce Müftülük personeli tarafından şehitlerimizin anısına dua edildi.

Çelenk Sunma töreninin ardından 15 Temmuz Şehitlerini Anma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde anma programı düzenlendi. Günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmanın ardından 18 Mart Çanakkale zaferini anlatan video yayını ile devam etti. Piyes gösterisi ve ödül töreni ile program son buldu.

Anma Etkinliklerine; Marmaraereğlisi Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Garnizon Komutanı Vekili Nuh Mehmet Bayrak, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, İlçe Jandarma Komutanı Ceyhun Koştu, İlçe Emniyet Müdürü V. Metin Temizer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Eşref Hızlı, İlçe protokol üyeleri, gaziler ve öğrenciler katıldı.

‘’Çanakkale Zaferi ülkemizde bir dönüm noktasıdır’’

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Çanakkale Zaferi ülkemizde bir dönem noktasıdır diyerek başladığı sözlerine şu şekilde devam etti; ‘’Bugün, tarihe adını altın harflerle yazdıran Kahraman Ordumuzun en büyük destanlarından biri olan Çanakkale Zaferinin 107. Yılına ulaşmanın onuru ve gururunu yaşıyoruz. 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, Türk ve dünya tarihine damga vurmuş eşine az rastlanır büyük bir kahramanlık destanıdır. Milletimizin azim ve kararlılıkla, birlik ve beraberlik içerisinde neleri başarabileceğinin en güzel örneğidir. Milletimizin gönlünde daimi yerini alan şehit ve gazilerimiz, Ülkemizin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün korunması, huzur ve güven içinde yaşamamız, milli çıkarlarımızın savunulması ve vatanımıza hizmet etmek için canlarını feda etmişlerdir. Çanakkale tarihinin değiştiği; üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız bu vatanı, özgürlüğümüzü, vatan sevgimizi, birlik ve bütünlüğümüzü, Kahraman askerlerimize borçluyuz. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; Milleti için canlarını seve seve feda eden aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyorum.’’ dedi.

MARMARAEREĞLİSİ ŞEHİTLERİNİ ANIYOR