Merhaba, bugün 28 Mart 2024 Perşembe
Marmaraereğlisi’nde Afetzedelere Seferberlik

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata’nın sosyal medya hesabından yaptığı ‘’Zor zamanları el birliği ile aşalım’’ çağrısına kulak veren Marmaraereğlili duyarlı vatandaşlar kayıtsız kalmadı.

Marmaraereğlisi Belediyesi, merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğündeki deprem ile Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğündeki iki deprem sonrası ilk günden itibaren afetzedelere yardımlarını sürdürüyor. Başkan Hikmet Ata, yaşanan şiddetli depremlerden etkilenen vatandaşlar için Marmaraereğlisi halkına yazlık konutlarını afetzedelere açma çağrısında bulundu.

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata’nın çağrısıyla yüzlerce vatandaşın Marmaraereğlisi’ne yolculuğu başladı. Marmaraereğlisi’nde depremzedelerin barınacağı evler hazır hale getirildi. Depremde yaşanan zorlu süreçleri unutturmak ve ailelerin yaşam koşullarını iyileştirmek için misafirperverliklerini gösteren Marmaraereğlisi halkı, Başkan Hikmet Ata’nın çağrısıyla ilçeye gelen depremzedeleri kendi aileleri gibi görürken ihtiyaçları karşılama noktasında da elinden geleni yapıyor.Çalışmanın başladığı günden itibaren 1364 depremzede Marmaraereğlisi’ne ulaştı. Gelen depremzedeler belirlenen evlere yerleştirildi.

Başkan Hikmet Ata depremzedeleri ziyaret etti

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım önderliğinde, Marmaraereğlisi Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol ile birlikte Marmaraereğlisi’ndeki evlere yerleştirilen depremzedeleri ziyaret eden Belediye Başkanı Hikmet Ata ‘’Depremde yaşanan zorlu süreçleri unutturmak ve ailelerin yaşam koşullarını iyileştirmek için misafirperverliklerini gösteren hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Afet bölgesinde ağır hasarlar alarak derinden sarsılan vatandaşlarımızın yaralarını bir nebze olsa sarabilmek bizleri mutlu etti.’’ İfadelerini belirtti.

Marmaraereğlisi’nde Afetzedelere Seferberlik