Merhaba, bugün 28 Mart 2024 Perşembe
BAŞKAN HİKMET ATA 57 ALAY ETKİNLİKLERİNE KATILDI

Marmaraereğlisi belediye Başkanı Hikmet Ata Çanakkale Zaferi ve Gelibolu Yarımadası’nın Tahliyesi’nin yıldönümü dolayısıyla Muratlı’da gerçekleştirilen törene katılım sağladı.

57. Alay Yürüyüş Komitesi ve Muratlı Belediyesinin ortaklaşa hazırladı etkinlik kapsamında Muratlı Belediyesi önünden başlayan kortej, Hürriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü. Saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. 57. Alay Yürüyüş Komitesi çelengi Atatürk Anıtı’na sunuldu. Kalabalık daha sonra kortej eşliğinde Muratlı Kültür Merkezi’ne hareket etti.

Yürüyüşün ardından Muratlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen 57. Alay Yürüyüşü ve 9 Ocak Çanakkale Zaferi Konferansı’nda konuşan Başkan Hikmet Ata ‘’3 Kasım 1914’te başlayan Çanakkale muharebeleri 9 Ocak 1916’ya kadar aralıklarla yaklaşık 14 ay devam etmiştir. 18 Mart 1915 İngiliz deniz harekatının ardından Nisan, Haziran ve Ağustos aylarında çok kanlı muharebeler cereyan etmiştir. Nihayet Aralık ayından itibaren çekilmeye başlayan İtilaf devletleri ordusu 9 Ocak 1916’da Çanakkale’yi tamamen terk etmek zorunda kalmıştır. Çanakkale Savaşı, deniz harekatı başta olmak üzere onu izleyen kara taarruzlarıyla sıradan bir askeri harekat olarak değerlendirilemez. Çanakkale Boğazı stratejik açıdan Osmanlı Devleti’nin payitahtı İstanbul’un anahtarı olduğu gibi iki kıtayı birbirine bağlayan iki önemli geçitten biridir. Türk tarihinde bir inanç, cesaret ve kararlılık sembolü haline gelen, Mustafa Kemal Atatürk tarafından Tekirdağ'da kurulan 19'uncu Tümen ve bu tümene bağlı 57'nci Alay'ın Çanakkale cephesinde büyük kahramanlıklar göstererek, savaşın seyrini değiştirmişler ve kazanılmasını sağlamışlardır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.’’ İfadelerini belirtti.

BAŞKAN HİKMET ATA 57 ALAY ETKİNLİKLERİNE KATILDI