MADALYALARLA GERİ DÖNDÜLER

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) ve Tuzla Belediyesi iş birliği ile bu yıl 19'uncusu düzenlenen Uluslararası Gastronomi Festivali İstanbul Mutfak Günleri Yemek Yarışmasında Marmaraereğlili öğrenciler madalya ile döndü.

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) ve Tuzla Belediyesi iş birliği ile bu yıl 19'uncusu düzenlenen Uluslararası Gastronomi Festivali İstanbul Mutfak Günleri Yemek Yarışmasında, Marmaraereğlisi Meslek Yüksek Okulu öğrencileri üniversite düzeyinde yarıştılar ve madalya kazanarak Marmaraereğlisi’ne büyük gurur yaşattılar.

22 farklı ülkeden 1056 yarışmacının katılım sağladığı, 78 farklı kategoride yarışmalarının düzenlendiği, Türkiye Aşçılık Millî Takımı üyelerinden oluşan 92 jürinin eşlik ettiği ve 3 gün süren festivalde, ziyaretçiler için de tadım masaları hazırlandı. Birbirinden farklı hünerlerin sergilendiği "Mutfakta Artistik Sanat" çalışmaları için de ayrı bir bölüm yer aldı. İstanbul Tuzla’da gerçekleştirilen yarışmaya Marmaraereğlisi Meslek Yüksek Okulu katılım sağladı.

BAŞKAN HİKMET ATA’YA TEŞEKKÜR ETTİLER

Uluslararası Gastronomi Festivali Mutfak Günleri Yemek Yarışmasına katılan, Mert Keskin Makarna Yarışmasında, Melisa Yılmaz Balık Yarışmasında birincilik madalyasını elde ederken, İkra Ak Restoran Tatlı Tabağı, Müslime İrem Esmeray Restoran Tatlı Tabağı ve Rümeysa Çiftçi Et Tabağı ikincisi oldu. Madalya ile dönen öğrenciler Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata’yı ziyaret ederek katkılarından dolayı teşekkür ettiler.

BAŞKAN HİKMET ATA TEBRİK ETTİ

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata; ilçede bulunan okulların, uluslararası alandaki çalışmalarının çok kıymetli olduğunu belirtti. Türkiye Aşçılık Millî Takımı üyelerinden oluşan jürinin değerlendirdiği yarışmadan iki şampiyonluk ve üç ikincilikle dönen öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Başkan Hikmet Ata; “Öğrencilerimizin becerilerini geliştirerek mutfak sanatları ile mesleki çalışmalarını ileri taşımaları için her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz.’’ dedi.

MADALYALARLA GERİ DÖNDÜLER