Merhaba, bugün 30 Nisan 2024 Salı
BAŞKAN BOZKURTER MİMAR, MÜTEAHHİT VE İNŞAAT MÜHENDİSLERİ İLE TOPLANTI YAPTI

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı M.Onur Bozkurter, inşaat sektörü ile uğraşan mimar, müteahhit ve mühendislerle toplantı yaptı. Toplantı, belediye başkanının yerel inşaat sektörünün önemini ve katkısını vurgulamasıyla başladı.

Halkın belediyesini birlikte yönetme sözü vererek 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde yola çıkan ve yönetimi devralan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı M. Onur Bozkurter verdiği sözleri bir bir yerine getiriyor. İlk olarak düzenlediği toplantı ile İlçede faaliyet gösteren mimar, müteahhit ve inşaat mühendislerinin sorunlarına kulak verdi. Karşılıklı soru cevap şeklinde gerçekleşen toplantıda mimar, müteahhit ve mühendisler önceki dönemden süre gelen sorunlarının yeni dönem de yaşanmaması için Belediye Başkanı Onur Bozkurter’e belediye ile yaşadıkları problemlerini dile getirerek çözüm önerilerini paylaştı.

Onur Başkan Verdiği Her Sözü Tutar

Halkın belediyesini birlikte yönetme sözü vererek yola çıktığını belirten Marmaraereğlisi belediye Başkanı M. Onur Bozkurter ‘’ Onur başkan verdiği sözü tutar. Yola çıkmadan önce söylediğim gibi biz bu belediyeyi muhtarıyla esnafıyla mimarıyla mühendisiyle STK’sıyla siyasi partileriyle birlikte yöneteceğiz. Size şeref namus sözü veriyorum bu uzlaşmış yapıdan kurtulup haram saltanatına son vereceğiz. Nasıl makam kapılarını da halkın emrine soktuysak, imarı, fen işlerini, park bahçelerini, belediyenin tüm birimlerini halkın emrine sokacağız. Sizlerden biraz sabır istiyorum. Bütün önerilerinizi, düşündüğünüz aklına gelen her türlü konuyu bize iletin. Biz artık Marmaraereğlisi Belediyesi olarak belediyecilik yapmak istiyoruz. Hizmet götürmek istiyoruz ve halkımızla kucaklaşmak istiyoruz. Yasaların bize verdiği yetkileri kullanarak, Allah’ın izniyle bunu başaracağız. Sizin desteğiniz de olacak. Lütfen biraz sabır istiyoruz.’’ dedi.

‘’Doksan günün üzerinde bekleyen inşaat ruhsatı olmayacak.’’

İnşaat sektörünün belediye ile ilgili en önemli sorunlarından birinin ruhsat çıkma sürelerinin uzunluğu olduğu bilgisini edinen Başkan Bozkurter, toplantıya katılanlara seslenerek ‘’Doksan günün üzerinde bekleyen inşaat ruhsatı olmayacak buradan bunun sözünü veriyorum ancak bir yolsuzluk mu oldu? Bir iddia mı var? Bunları net görebilmem için sizden de tevazuu göstermenizi rica edeceğim. Burada sizin ve kamunun hakkını savunabilmem için geçmişe yönelik kontrolleri yaptırmam lazım. Bu durumda imzaların da durması gerekir çünkü siz yarın belediyemize geldiğinizde yetkililerden duyacaksınız, bunun böyle olmasını isteyen benim. Bir süre yeni başlayan inşaatları denetleyen ben olacağım. İstanbul gibi Ankara gibi büyük illerimizde nasıl inceleme yapılıyorsa bizlerin de bunu yapması gerekir o yüzden biraz sabır ve metanet rica ediyorum sizlerden.’’ Dedi.

‘’Belediyecilik anlamında halka maksimum katkı sunacağız’’

Halkın belediyeden hizmet beklediğini ve sorunların farkında olduğunu belirten Başkan Bozkurter ‘’Atık suları denildi. Alt yapı denildi. Bunların hepsiyle ilgili Büyükşehir Belediyemizle görüşeceğiz. İmar durumuyla, adres kodu almayla ilgili bile belediyemizde çalışan bazı arkadaşlarımızın talepleri olduğunu biliyorum. Böyle bir şey 31 Mart günü saat 17:00 itibariyle bitti. Halkın ne ihtiyacı varsa belediyecilik anlamında, belediye ne katkı sunuyorsa maksimumunu yapacağız. Her şeyi çözeceğim biraz zaman istiyorum. ’dedi

‘’Halkın Belediyesini hep beraber yönetiyoruz.’’

Toplantının sonunda belediye gelirlerinin ücretlerinin arttırılması ile ilgili değerlendirmede bulunarak katılımcıların görüş ve önerilerini alarak oylamaya sunan Başkan Bozkurter ‘’Bugün davetimize icabet edip toplantımıza katılarak bizleri onurlandırdığınız için çok teşekkür ediyoruz. Bütün önerileri aldık. Her şeyden bahsettik. ‘Onur Başkan sözünü tutar ne gerekiyorsa yapacağız’ dedik. ‘Halkın belediyesini beraber yöneteceğiz’ dedik. Bunu da uyguluyoruz. Halkın belediyesi 31 Mart günü başladı. Belediyemizin aldığı ücretlerle alakalı meclis düzenlemesi yapmak istiyoruz. Bunu yaparken sabit aldığımız ücretler yerinde kalacak fakat çevre belediyelerimizde alınan ücret miktarına getireceğiz. Burada dostane bir referandum yapıyorum. Bu ücretlerin arttırılmasını kabul edenlerin el kaldırmasını istiyorum’’ dedi.

‘’Belediye gelirlerinin ücretlerinin arttırılması oy çokluğu ile kabul edildi.’’

Belediye Başkanı Onur Bozkurter’in yönetimiyle gerçekleştirilen oylama, katılımcılar tarafından oy çokluğu ile kabul edildi. Başkan Bozkurter, ‘’Oy birliği ile sizlerin takdiri ile oylamamız kabul edilmiştir çok teşekkür ediyorum. O kadar şeffafsız ki bunu direkt meclise sunmadık önce sizlerin onayını aldık. Çünkü halkın belediyesini hep beraber yönetiyoruz. Allah sizden bin kere razı olsun.’’ dedi

Toplantıdan memnuniyet ifadelerini belirterek ayrılan inşaat sektörü ile uğraşan mimar, müteahhit ve mühendislere Belediye Başkanı Onur Bozkurter; bu toplantıların üç ayda bir gerçekleşeceği sözünü verdi.

BAŞKAN BOZKURTER MİMAR, MÜTEAHHİT VE İNŞAAT MÜHENDİSLERİ İLE TOPLANTI YAPTI