Merhaba, bugün 16 Nisan 2024 Salı
BAŞKAN ATA ‘’VATAN VE HÜRRİYET ŞAİRİ’’ İÇİN MESAJ YAYINLADI

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, ‘Vatan ve Hürriyet şairi’ Namık Kemal’in 132’inci ölüm yıldönümü sebebiyle mesaj yayınladı.

Belediye Başkanı Hikmet Ata; ‘’Namık Kemal; Tekirdağmızda doğmuş, fikirleriyle ve yazılarıyla sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü değil, devrin gençliğini ve gelecek kuşakları da etkilemiş olan büyük bir edebi şahsiyettir.’’ İfadelerini kaydetti.

Başkan Ata mesajında ‘’Eserleriyle adını ölümsüzleştirmiş, Vatan ve Hürriyet Şairimiz Namık Kemal’i ölümünün 132. yılında saygı ve minnetle anıyorum. Türk edebiyatının önemli isimlerinden olan Namık Kemal;  vatan, hürriyet ve millet gibi kutsal kavramların öncüsü olup, açık bir şekilde eserlerinde işleyerek, toplumumuza yön vermiştir.

Atatürk’ün “Duygularımın Babası” tabiriyle ifade ettiği Namık Kemal, bu toprakların büyük iftiharıdır.  Gazetecilikten, roman yazarlığına, şairlikten, tiyatro yazarlığına pek çok alanda yeteneğini sergilemiş ve kendisinden sonraki nesilleri geniş ölçüde etkilemiştir. Namık Kemal, döneminde pek çok edebiyatçının yetişmesinde rol oynamış ve etkileri nesiller boyu devam etmiş olan bir büyük edebi şahsiyettir. Hürriyet sevdalısı, Tekirdağımızın iftiharı, vatan şairi Namık Kemal’in vefatının yıldönümünde, saygıyla rahmetle ve minnetle anıyorum. Ruhu şad olsun.”