Kıbrıs Barış Harekatı’nın Yıldönümünde Anlamlı Ziyaret

Kıbrıs’ın Yunan ve Rum işgalinden kurtarılması için 20 Temmuz 1974 yılında gerçekleştirilen, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 46. yıldönümü dolayısıyla Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret etti.

Kıbrıs harekatının bir kahramanlık destanı olduğunu ifade eden Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata; ‘’Bugün itibariyle Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını perçinleyen Kıbrıs Barış Harekatı’nın 46. Yılını geride bıraktık. Türk siyasetinin önemli isimlerinden biri olan Bülent Ecevit’in başkanlığı döneminde gerçekleştirilen harekat, Türk ulusunun ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün nişanı olarak, dünya siyasi tarihinde yerini almıştır. Bu harekatta, şehit düşen Türk Ordusu mensuplarının ruhları şaad olsun. Bu gün siz gazilerimiz sayesinde, bu harekatın onurunu kıvançla taşımaktayız. Bu günün anlam ve önemi kapsamında önünüzde saygıyla eğiliyorum.’’ Dedi.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıldönümü nedeniyle Başkan Ata’nın, kendilerini ziyaret etmesinden, büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ali Yılmaz Karaahmetoğlu, Başkan Ata’ya ziyaretinden dolayı teşekkür ettiler.

Ziyaret sonunda Belediye Başkanı Hikmet Ata ve Muharip Gaziler Derneği üyeleri, hatıra fotoğrafı çekindi.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın Yıldönümünde Anlamlı Ziyaret