Merhaba, bugün 28 Mart 2024 Perşembe
Marmaraereğlisi Belediyesi Soğuk Havada Can Dostlarımızı Unutmadı

Marmaraereğlisi Belediyesi havaların soğumasıyla birlikte zor şartlarda, yaşamlarını sürdürmeye çalışan sokak hayvanlarını unutmuyor.

Soğuk kış aylarının gelmesiyle beraber yiyecek ve su bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını; Marmaraereğlisi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri; parklara, boş arazilere, ormanlık alanlara mama bırakarak besledi. Uygulama, ilçe genelinde belirlenen besleme noktalarında Uzman Veteriner Hekim kontrolünde yapıldı. Beslemenin yanında hasta olan sokak hayvanları da belirlenerek tedavisi ve bakımları yapılmak üzere Yeniçiftlik Mahallesi’nde bulunan Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi’ne götürüldü.

Sokak Hayvanlarının Her Koşulda Yanlarındayız

Marmaraereğlisi Belediyesi olarak sokak hayvanlarının her koşulda yanlarında olduklarını belirten Başkan Hikmet Ata ‘’Yiyecek ve su, kış aylarında hayvanların çok zor ulaştığı iki şey. Hayvanları sık sık besleyerek onların kış aylarını daha rahat atlatmaları konusunda yardımcı oluyoruz. Belediye olarak belirlediğimiz noktalarda besleme yaparak, aç kalmalarını engelliyoruz. Bunun yanında hasta olan ve kısırlaşmamış sokak hayvanlarını, belediyemizin geçici bakım evine alarak tedavilerini yapıyoruz. Tedavilerinin bitmesinin ardından belirlediğimiz beslenme noktalarına bırakıyoruz ki kış aylarında burada gıda bulmaları daha kolay olsun. Bu canlıların hastalıklardan korunması için, tedavileri için, gerekli olan ne varsa her konuda yardımcı oluyoruz.’’ dedi .

Marmaraereğlisi Belediyesi Soğuk Havada Can Dostlarımızı Unutmadı