Bölgesel Sıfır Atık İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Bölgesel Sıfır Atık İstişare Toplantısı İstanbul’da yapıldı. Marmaraereğlisi Belediyesi’nin önem vererek desteklediği Sıfır Atık Projesi’ne Marmaraereğlisi Belediyesi’nin Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü birimi katıldı.

2017 yılında başlatılan Sıfır Atık Projesi’nin tüm Türkiye’de yaygınlaşmasını sağlamak ve sıfır atık yönetmeliği kapsamında bilgi vermek ve istişarede bulunmak amacıyla daha önce farklı illerde düzenlenen toplantının beşincisi İstanbul’da gerçekleştirildi.

Çamlıca Cami Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen istişare toplantısına, Trakya ve Doğu Marmara Bölgesi’nden Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri’nden ve belediyelerden katılım sağlandı.

Toplantıda sıfır atık yaklaşımı, atık türleri bazında belediyelerin görev ve sorumlulukları, belediyelerde sıfır atık sistemi kurulumu, belediyelerde geri kazanım yöntemleri, sıfır atık bilgi sistemi, yerel yönetimlerde belgelendirme süreci konuları ele alındı.

Sıfır atık projesi konusunda bölgede de titiz çalışmalar gerçekleştiren Başkan Ata, ekiplerinden konuyla ilgili detaylı bilgi aldı.

Bölgesel Sıfır Atık İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi