Merhaba, bugün 12 Aralık 2019 Perşembe
Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata´dan 10 Kasım mesajı

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 81'nci yıl dönümü dolayısıyla açıklama yaptı.

Başkan Ata’nın açıklaması şöyle;

‘’Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 81. yıl dönümünde, özlem, sevgi ve saygıyla anıyoruz.

Büyük liderler hiçbir zaman küçük düşünmemiştir. Onlar bedenlerinin bir gün toprak olacağını kabul etmiş, ama eserlerinin sonsuza kadar var olacağına inanmışlardır. Nitekim Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” diyerek en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti konusundaki düşüncesini belirtmiştir. Bugün bizlere düşen görev, Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının bin bir zorlukla inşa ettiği eserine sahip çıkmak ve bu eseri gelecek nesillere tertemiz bırakabilmektir.

Ülkemizde Demokrasi ve Cumhuriyet anlayışının temellerini atan ve inşa eden Atatürk’ün ebedi âleme göç etmesini sadece fiziksel bir ayrılık olarak değerlendiriyoruz. Cumhuriyetimiz her zaman yaşatılmış ve yaşatılmaya da devam edilecektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete gidişinin 81. yıldönümünde bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyor; yükselen Cumhuriyetimizin çatısı altında hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.’’ dedi.