Marmaraereğlisi Belediyesi Can Dostlarımızın Yanında

Marmaraereğlisi Belediyesi Kültür ve Sosyal işleri Müdürlüğü Veterinerlik Hizmetleri kapsamında; hayatı birlikte paylaştığımız can dostlarımıza çevre, hayvan ve insan sağlığı açısından, tehlike oluşturabilecek hastalık etkenlerinin, üreme ve yayılmalarının önüne geçmek amacıyla, koruyucu aşılama, iç ve dış parazit uygulamaları periyodik olarak yapılıyor.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Hayvan Koruma ekiplerince, bölgedeki küpesiz ve kısırlaştırılmamış hayvanların tespiti yapılıp, sevimli dostların kısırlaştırılması, kuduz, uyuz, iç ve dış parazit aşılarının yapılması ve küpelenip doğal yaşam alanlarına geri bırakılması sağlanıyor.

Hasta ve yaralı olan sokak hayvanlarına, ihtiyacı olan tedavi desteği sağlandıktan sonra sağlık durumları takip ediliyor ayrıca ilçe merkezi ve mahallelerinde rutin olarak Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekiplerince can dostlarımıza mama desteği verilerek beslenmeleri sağlanmaktadır.

Marmaraereğlisi Belediyesi Can Dostlarımızın Yanında