Marmaraereğlisi Halkından Topçu Baba Türbesi’ne Ziyaret

Marmaraereğlisi Belediyesi ‘Kültür Gezileri’ hız kesmeden devam ediyor. Çeşmeli Mahallesi halkından gelen talepler doğrultusunda; Kırklareli’nin Kofçaz ilçesinde bulunan Topçular Köyü’nde gerçekleştirilen, Topçu Baba’yı Anma Etkinlikleri ’ne gezi düzenlendi.

Bu yıl 22’ncisi düzenlenen ‘Geleneksel Topçu Baba’yı Anma Etkinlikleri ‘ne katılan, Marmaraereğlisi Çeşmeli Mahallesi halkı; Topçular Köyü’ne vardıktan sonra, Topçu Baba türbesini ziyaret ederek ibadet etme şansı buldular. Ardından vatandaşlara anma etkinlikleri çerçevesinde hazırlanan yemekle, Alevi Bektaşi gelenekleri dahilinde ikram edildi.

Geleneksel hale gelen Topçu Baba Anma Etkinliklerinin yapıldığı yer, Kırklareli ilinin Kofçaz İlçesi’ne bağlı Topçular Köyü’nde bulunan Topçu Baba Türbesi’nin bulunduğu koruluktur. Burası Kırklareli Merkez İlçeye 45 km uzaklıkta olup, 77 kişilik nüfusa sahip Topçular Köyü’dür. Asıl adının Şeyh Mahmut olduğu sanılan Topçu Babanın 14. yy sonu 15. yy başında yaşadığı rivayet edilmektedir.

Topçu Baba Türbesi Gezisinden duydukları memnuniyeti dile getiren; Marmaraereğlisi Çeşmeli Mahallesi Muhtarı Ayhan Kumluca, ‘’Böyle bir etkinliğe katılıp, kültürümüzü yaşatmamıza imkan sağlayan Belediye Başkanımız Hikmet Ata’ya kendim ve mahallemiz adına teşekkürlerimi sunuyorum. ’dedi.

Marmaraereğlisi Halkından Topçu Baba Türbesi’ne Ziyaret