Merhaba, bugün 18 Nisan 2019 Perşembe
+1 Farkla Hep Birlikte Farkındalık için koştular"21 Mart Down Sendromlular Günü kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Marmaraereğlisi Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte +1 Farkla Koşuyoruz 47 Metre Down Sendromlu Farkındalık Koşusu Marmaraereğlisi ilçe sahilinde gerçekleştirildi."

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan; ”Down Sendromlular Günü, bizlere Down Sendromlu bireyler hakkında toplumsal bilinç oluşturmak açısından önemli bir fırsat sunuyor. Down sendromu ortalama her 800 doğumdan birinde görülüyor. Normalde insan vücudunda 46 kromozom bulunurken, Down sendromlularda 47 kromozom bulunuyor.Unutmayalım ki onlar acıma duygusu oldukça gelişmiş, çıkarcılık, bencillik gibi davranışları olmayan karşılıksız seven, yalan söylemeyen ve sadece sevilmeyi hak eden bireylerdir. Onlarla hayat daha anlamlı, daha renkli ve daha eğlencelidir. Çünkü Down Sendromlu bireylerin sevgileri sonsuz, saf ve gerçektir. İlçemizde böyle anlamlı bir etkinliğin gerçekleştirilmesini sağlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’a, ZİÇEV ekibine ve tüm katılımcılara teşekkür ederim. “dedi.

Başkan İbrahim Uyan’ın konuşmasının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Talat Akköse’nin açıklamalarıyla ZİÇEV öğrencileri halk oyunları gösterileri ve “Ispanaklı Yumurta” isimli gösterilerini sahnelediler.

Gösterilerin ardından Belediye Başkanı İbrahim Uyan’ın da katılımıyla +1 Farkla Koşuyoruz 47 Metre Down Sendromlu Farkındalık Koşusu sahil alanında gerçekleştirildi.

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan’ın yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Talat Akköse ve Marmaraereğlisi Ay Yıldız Engelli Hakları Koruma Derneği Başkanı Çağatay Altınordu’nun katıldığı etkinlik sonrası down sendromlu bireylerle birlikte farkındalık balonları salındı.

+1 Farkla Hep Birlikte Farkındalık için koştular