19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ İLÇEMİZDE KUTLANDI...

19 Ekim Muhtarlar Günü Marmaraereğlisi’nde kutlandı.

Marmaraereğlisi Cumhuriyet meydanındaki Atatürk anıtı önündeki törene Marmaraereğlisi  ilçe Kaymakamı Sıdkı Zehin, Belediye Başkanı İbrahim Uyan, İlçe Jandarma Komutanı Sadullah Kalaycı, Protokol üyeleri, Mahalle Muhtarları, Muharip Gaziler Derneği Marmaraereğlisi İrtibat Bürosu Üyeleri, Sivil toplum örgütleri ve birçok vatandaş katıldı.

Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayan kutlama Programı, saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve Bahçelievler Mahalle Muhtarı Kader Canbazoğlu  tarafından  günün anlam ve önemini belirten konuşma ile devam etti.

Bahçelievler Muhtarı Kader Canbazoğlu yaptığı  konuşmasında "Bugün 19 Ekim Muhtarlar Gününün 2.yılını kutlamak için Ulu Önderimiz  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda toplanmış bulunmaktayız. Bu anlamlı günde katılımlarınızla bizleri onurlandırdığınız için hepinize teşekkür eder saygılar sunarım. Muhtarlık müessesesi, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliğidir. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Günümüzün kutlu, günümüzün huzurlu, günümüzün mutlu olmasını diliyorum." dedi.

Tören, muhtarların tebrikleri kabul etmesi ile sona erdi.